PONOVNO U RINGU

MAVROVIĆ 27. TRAVNJA BOKSA PROTIV LIČINE Definitivni povratak Šake sa Srednjaka

 Marko Todorov / CROPIX

Legendarni “hrvatski Irokez” Željko Mavrović nedavno je najavio povratak u ringove nakon punog desetljeća i pol bez rukavica.

Ono što je najavio, ostvarit će se vrlo brzo - “Šaka sa Srednjaka” dobio je potvrdu da će već 27. travnja u Hamburgu u ring protiv odličnog srpskog boksača Enada Ličine, čovjeka koji je, u usporedbi s Mavrovićeve 43 godine - zapravo golobradi mladac.

Muče ga klinci

Ličina je punih deset godina mlađi od našeg veterana.

- Bio sam desetak dana u Njemačkoj, u jednom od kampova promotora Wilfrieda Sauerlanda. Imali smo dogovoreni neki sastanak, prisjećali se starih dana koje smo proveli zajedno, tijekom moje karijere. Wilfried mi je priznao kako ne voli organizacije ovakvih povratničkih mečeva, no ispalo je da će to pasti na leđa jednog od dvojice njegovih sinova koji se bave istim poslom, rekao je Mavrović nakon treninga u Španskom gdje već mjesecima surađuje s Vladimirom Božićem. Na licu, na očima i arkadama tragovi su pesnica mlađih sparing partnera…

- Da, muče me ti klinci, baš mi je jedan ostavio novi potpis ispod oka. Bit će ih vjerojatno još više ovih dana i sljedeća četiri tjedna, koliko moram sparirati i samo sparirati da dođem u optimalnu formu za meč.

Informacija iz - novina

Željko je dodao da meč nije službeno utanačen, već je informacije dobio posredno:

- Bio sam i u Magdeburgu kao gost na meču Roberta Stieglitza i Arthura Abrahama. Tamo je spiker javno rekao da se vjerojatno uskoro vraćam na ringove. Nekoliko dana nakon toga pročitao sam u njemačkim novinama da boksam 27. travnja i da mi je suparnik Enad Ličina. Previše je to detalja i pojedinosti da bi bila slučajnost. Te su informacije mogli proturiti samo Wilfried Sauerland i njegovi sinovi pa trebaju biti vjerodostojne. Potvrda bi trebala doći za koji dan, a dotad ću se spremati kao da je sve službeno. Nadam se dobrom nastupu, spreman sam unatoč svim problemima koje sam iskusio nakon tolike apstinencije od boksa…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:45