RUKOMETNI FINAL FOUR

Metličić: Lijepo bi bilo triput zaredom!

Španjolski Ciudad Real i njemački Kiel igraju u finalu prije finala rukometnog Final Foura u Kölnu. Repriza je to dva zadnja finala Lige prvaka
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Dvostruki uzastopni prvak Europe Ciudad Real, najbolja momčad današnjice, pokušat će i treći put zaredom nadvisiti jakog bundesligaša, a onda ih u subotnjem finalu čeka pobjednik drugog polufinala u kojem igraju ruski Čehovski Medvjedi i najtrofejnija svjetska rukometna momčad Barcelona.

Ciudad Real je zadnji put u Ligi prvaka nekome priznao da je bolji u četvrtfinalu Lige prvaka u sezoni 2006./2007. Tada ih je u dvije utakmice nadvisio Balićev Portland San Antonio. Nakon što su u prvoj utakmici dobili 26-21, u uzvratu su poraženi 29-37. Sve nakon toga - samo pobjede. U sezoni 2007./2008. izgubili su u finalu kod kuće od Kiela 27-29, ali ih onda ‘ubili’ u Njemačkoj 31-25.

I lani su izgubili prvu utakmicu u finalu (34-39), ali opet nadoknadili s uvjerljivih 33-27. Naš bivši kapetan Petar Metličić opet je dijelom velike priče u dresu Ciudada:

- Bilo bi lijepo opet osvojiti naslov, posebno zato jer se prvi put igra Final Four. Sada se u Kölnu piše povijest. Nadam se da možemo do kraja, iako svi imaju šanse.

• Koliko je šteta što se Ciudad i drugi favorit Kiel sastaju u polufinalu?

- Barcelona na papiru ima lakši put do finala, no to ne mora biti presudno. Nismo mi nikad imali lagani put, uostalom, tko hoće biti prvak, mora pobijediti najjače. Nama je mali problem što smo već jako umorni stalnim nastupima. Tek što smo se vratili iz Katara s klupskog prvenstva svijeta. Osobno jedva čekam da se sezona završi.

I kad se završi, Metličić će ostati u redovima Ciudada...

- Zadovoljan sam, još sam dvije godine ovdje, to je sigurno. A poslije... to ćemo vidjeti.

Reprezentacija je odavno završena priča za Metličića. Šteta, može igrati u prvaku Europe, a ne može u reprezentaciji...

- Ja sam svoje dao, to ne trebam više ponavljati. Dolaze mlade snage, vidjet ćemo kako će se stvari dalje razvijati. Potencijala ima, ali treba ga realizirati.

Raspored

Čehovski medvjedi - Barcelona (subota, 15.30)

Ciudad Real - Kiel (subota, 18.00)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 05:40