AUGUSTA NATIONAL

Mickelsonu naslov, Tiger Woods četvrti

 AFP

Najbolji golfer današnjice Tiger Woods završio je nastup na Augusta Nationalu, prvom mu nastupu u posljednjih pet mjeseci, na diobi četvrtog mjesta.

Po većini bi standarda Woodsov nastup na Mastersu u saveznoj američkoj državi Georgiji bio uspjeh. Bio je u konkurenciji za naslov do samoga kraja unatoč dugom izbivanju s golf terena i izostanku pravih treninga, a napravio je i korak naprijed u ponovom osvajanju naklonosti gledatelja nakon niza vanbračnih afera koje su narušile njegov dotad savršen javni imidž.

Woods to ipak nije vidio na taj način.

- To nije ono što sam želio. Želio sam osvojiti ovaj turnir. Kako se turnir bližio kraju udarao sam lopticu sve lošije - zborio je Woods nakon nastupa u nedjelju koji je završio s pet udaraca slabijim rezultatom od pobjednika Phila Mickelsona.

- Mislim da sam ipak bio daleko od konkurencije. Ostali su dečki pogađali "birdieje" (jedan udarac ispod para) na lakšim rupama, a ja sam stalno zaostajao između četiri i šest udaraca. Napravio sam previše pogrešaka - dodao je tamnoputi golfer čiji sljedeći nastup nije točno definiran, ali se pretpostavlja da će se dogoditi na Quail Hollow Championshipu koji započinje 29. travnja u Charlottei.

Osvojeni naslov Mickelsonu je bio treći Masters u karijeri, a do njega je došao nedjeljnim rezultatom pet ispod para (od 67 predviđenih udaraca), tri udarca ispred drugoplasiranog Engleza Leeja Westwooda, te pet udaraca ispred Južnokorejanca K.J. Choia i Woodsa koji su završili na diobi četvrtog mjesta.

Za Mickelsona je osvojeni naslov bio posebno emotivan, budući je njegovoj ženi Amy prije 11 mjeseci dijagnosticiran rak dojke, te odtad do ovog nastupa nije bila uz njega na turnirima.

- Činjenica da je Amy bila uz mene i podijelila trenutak pobjede sa mnom i pogled na moju djecu nešto je što ću pamtiti do kraja života. Puno nam ovo znači - objasnio je 39-godišnji američki golfer, koji je s ukupnim rezultatom 16 ispod para (od 272 udarca) ostvario najbolji rezultat u finalu Mastersa nakon Woodsa iz 2001.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:14