ODUŠEVILI LEGENDE

Mirza Džomba: 'Ovo je početak velike generacije koja će godinama vladati svjetskim rukometom!

Imamo isti stil igre, u obrani jako, a u napadu brzo. Vjerujem u dečke, pogotovo nakon prezentacije u četvrtak, mislim da su dovoljno samouvjereni - kaže Matošević
 Dragan Matić/CROPIX

U trenucima rukometne euforije i nacionalnog zanosa valja se sjetiti onih koji su nam takve osjećaje mamili u ne tako dalekoj prošlosti. Rijeka ih ima nekolicinu...

- Dojmovi ne mogu biti bolji, drago mi je što smo nastavili pružati igre kakve prikazujemo cijelo prvenstvo. Francuze je slomila čvrsta i agresivna obrana, naš klasičan recept. Početak je bio težak, ali uvijek je tako kada je ulog velik. Ipak su to dvije momčadi koje su obilježile proteklo desetljeće... - kazao je Valter Matošević te se okrenuo šokantnom startu susreta.

- Ah, crveni karton se mogao, ali i nije morao dosuditi. Nije bilo neke namjere kod Vukovića, ali opet, da su mu suci progledali kroz prste, možda bi utakmica otišla u sasvim drugom smjeru, što nama nikako ne bi odgovaralo. Bez obzira na sve, odigrali smo fenomenalnih 60 minuta te si maksimalno podigli samopouzdanje uoči Danske. Bit će to najteža utakmica na prvenstvu.

Zašto?

- Imamo isti stil igre, u obrani jako, a u napadu brzo. Ali vjerujem u dečke, pogotovo nakon prezentacije u četvrtak, mislim da su dovoljno samouvjereni.

Legendarni letač Mirza Džomba uvijek je bio zahvalan sugovornik.

- Ovo je kraj jedne francuske generacije i početak nove hrvatske, koja će još dugo vremena prikazivati ovakve predstave. Mi smo momčad napravljena za dva olimpijska ciklusa, većina bitnih igrača je mlada... Ma, sve je super i perfektno. Ono isključenje Vukovića bilo je samo dodatni okidač i pozitivan impuls za našu obranu. Znam da je Dragi žao, ali ono je prekršaj za crveni karton, iako, takve se stvari ne daju u prvoj minuti.

Tko će igrati u finalu?

- Ajoooj... Pretpostavljam, Španjolci s jedne strane. S ove naše je teško prognozirati, igramo slično kao Danci, meljemo protivnika s kontrama i tko izdrži tu trku, bit će u prednosti. Uostalom, te dvije momčadi su i pokazale najviše na dosadašnjem turniru. Tko god uđe u finale, bit će favorit, bez obzira na eventualni domaći teren koji će "gorjeti" - rekao je Džomba.

Najzanimljiviji član olimpijskog kvarteta je klasično suzdržan kada se spomene hrvatska reprezentacija, njezine igre i rezultati.

- Sve je super i svi smo zadovoljni dok se pobjeđuje - uz lagani osmijeh je poručio Irfan Smajlagić.

Kamo sreće da budemo zadovoljni i večeras oko 23.15...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:22