RUSKA NOĆNA MORA

NAJVEĆI LUZERI SOČIJA Par iz New Yorka želio olimpijsku bajku, a dobio slomljen nos, bakteriju i tužbu

 AFP

Gary di Silvestri (47) rođeni je Njujorčanin i bogati poslovni čovjek. Sa suprugom Angelicom (48) zahvaljujući humanitarnom radu dobio je počasno državljanstvo Dominike, što je za ovu priču posebno bitno. Kad su u ovoj karipskoj državici odlučili oformiti reprezentaciju za ZOI, ovaj je bračni par osnovao Skijaški savez i sudjelovao na dovoljnom broju natjecanja u skijaškom trčanju da se kvalificira na ZOI . Dakako, uz gomilu novca nije bilo teško putovati svijetom i glumiti skijaše.

No, kad su došli u Soči, bajka se pretvorila u noćnu moru. Jutro nakon što je nosio zastavu Dominike na otvaranju Igara, Gary se probudio s bolovima u trbuhu.

- Problem se pojavio nakon što je pukla cijev u Olimpijskom selu. Iz slavine je počela curiti smeđa voda. Gary to nije primijetio kad se tuširao, a s istom je vodom oprao i zube. Sljedeći su ga dan uhvatili jaki grčevi, a u bolnicu mu je dijagnosticiran akutni bakterijski gastroenteritis - ispričala je Angelica.

Nakon što je ostavila supruga u bolnici, Angelica je otišla isprobati olimpijsku stazu na treningu. Ali...

- Snijeg je bio iznimno tvrd. U zavoju, u kojem su i mnogi muškarci pali, izgubila sam kontrolu i udarila u zaštitnu ogradu.

Umjesto da postane najstarija natjecateljica u skijaškom trčanju u olimpijskoj povijesti, Angelica je završila na rekonstrukciji nosa. Provela je 36 sati na odjelu intenzivne njege, nakon čega je još dva puta operirana.

Ni to nije bila posljednja crna vijest. Iz SAD-a je stigla obavijest da su Gary i Angelica osumnjičeni za poreznu prijevaru. Prije nekoliko godina prodali su nekretninu na privatnom otoku, ali su prijavili znatno manji primljeni iznos. Sada ih istražuje država, ali ih tuži i biznismen kojem su prodali nekretninu te traži od njih 28 milijuna dolara.

I tako, umjesto bajke u Sočiju, kući se vraćaju slomljeni, iscrpljeni i tuženi. Ali kad im je teško, vjerojatno se sjete računa u banci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:35