START NA EURU (18 SATI)

NINČEVIĆ PROTIV 'SVOJIH' 'Bjelorusi su jaki, ne vjerujem da ćemo ih opet razbiti'

'Igru im nosi Sergej Rutenka, igrač Barcelone, ponajbolji lijevi vanjski na svijetu. I njegov brat na desnom krilu odličan je igrač, realizator, brz u kontrama'
 Ante Čizmić/CROPIX

Ivan Ninčević prvi se put u reprezentaciji ukazao 2009. na SP-u u Hrvatskoj kad su naši rukometaši osvojili srebrno odličje. Osim tog uspjeha, ponosni je vlasnik triju posljednjih brončanih medalja iz Srbije, Londona i Španjolske. Na tom zadnjem SP-u bio je najprije prekobrojni (kao jedan od pet debitanata na njegovoj je poziciji pozvan je Lovro Šprem), iako je Ivan odlično igrao u bundesligašu Füchseu. Tijekom utakmice protiv Španjolske Manuel Štrlek je slomio kost šake pa je Ninčević doputovao u Zaragozu i odigrao ostatak turnira.

Igra u Minsku

- Ne dam se, ja sam dokaz da nikad nije gotovo. Trudio sam se, igrao i opet zaslužio poziv. Za reprezentaciju je najveća čast igrati, svi želimo biti unutra, a izbornikov je posao biranje igrača.

Kao član Dinama iz Minska, Ivan je najbolji poznavatelj rukometa naših prvih suparnika na EP-u, iako je u Bjelorusiji tek pola sezone.

- Vrlo jaka reprezentacija, ne treba se nikako zavaravati da će biti lako kao u Španjolskoj (33-24 za Hrvatsku uz Ninčevićevih pet pogodaka, nap. a.). Igru im nosi Sergej Rutenka, igrač Barcelone, ponajbolji lijevi vanjski na svijetu. I njegov brat na desnom krilu odličan je igrač, realizator, brz u kontrama. I na njega moramo dobro pripaziti. Tu je i vrlo jak Kamišik, dobri su na vanjskim pozicijama općenito, imaju i jakog pivota. Kompletna su momčad, koja će svakom u našoj skupini biti vrlo ozbiljan suparnik. Ne smijemo se zavaravati da ćemo opet relativno lako riješiti tu utakmicu.

Vrlo važni bodovi

Pobjeda je skoro pa imperativ, dobar start je uvjet za dobar plasman:

- Respektiramo ih i u utakmicu ulazimo bez straha. Isto će biti i s Crnom Gorom i Švedskom. Svi smo zdravi i spremni, samo je to važno. Uvjeren sam da smo dovoljno jaki da izborimo polufinale, iako je prerano o tome razmišljati. Treba prije toga odigrati šest teških utakmica. Obećati mogu samo to da ćemo svi do jednog izgarati u svakoj utakmici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:56