VELIKI USPJEH

NIVES RADIĆ SVJETSKA PRVAKINJA! Kickboksačica slavila usred Beograda, svirala se Lijepa naša...

Treće je ovo svjetsko zlato Nives Radić, a nakon što je u istoj discliplini bila svjetska prvakinja na prvenstvima 2006. godine u Austriji te 2013. godine u Brazilu
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Hrvatska reprezentantivka Nives Radić (20) osvojila je zlatnu medalju na 20. WAKO Svjetskom prvenstvu u kickboxingu koje je u subotu navečer završeno u Beogradu te je u glavnom gradu Srbije svirana 'Lijepa naša'. Ova fenomenalna Šibenka, članica kluba 'Dalmatino', popela se na pobjedničko postolje u disciplini low kick do 70 kilograma, nakon što je u finalnoj borbi u beogradskoj Areni jednoglasnom odlukom sudaca svladala Ruskinju Irinu Esenkolovu.

Treće je ovo svjetsko zlato Nives Radić, a nakon što je u istoj discliplini bila svjetska prvakinja na prvenstvima 2006. godine u Austriji te 2013. godine u Brazilu. Ovoj kolekciji medalja ove fantastične borkinje treba dodati i pet zlatnih odličja sa Europskih prvenstava.

Inače, s 13 osvojenih medalja hrvatska reprezentacija po uspješnosti ovo svjetsko prvenstvo okončala na 9. mjestu. Pored zlatne Nives Radić, u disciplinama low kick, K-1 i kick-light, srebrne medalje osvojili su Kristina Mijat, Marija Malenica i Antonio Plazibat, dok su brončana odličja izborili Toni Čapitović, Tena Lončarić, Ana Bajić, Mario Katić, Luka Žuljević, Tomislav Cikotić, Ante Verunica, Luka Šimić i Ante Buzov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:10