SP GIMNASTIKA

NOVA HRVATSKA SENZACIJA IZ KINE Sjajni Marijo Možnik osvojio broncu na preči!

Možnik, inače viceprvak Europe iz 2007., nikad dosad nije nastupio u velikom svjetskom finalu, a sada je iz prve dohvatio medalju

Fenomenalni Marijo Možnik kreirao je novo veliko iznenađenje na SP-u u gimnastici u Kini. Dan nakon što je Filip Ude osvojio srebro na konju s hvataljkama, Marijo je na preči dohvatio srebro! Bolji od njega bili su samo nedodirljivi Nizozemac Epke Zonderland i Japanac Kochei Ichimura.

Pobjednik je ostvario ocjene 16.225, Japancu je za srebro bilo dostatno 15.725, a našem je vježbaču za broncu bilo dovoljno okruglih 15.000.

Hrvatska nikad nije osvojila svjetska gimnastička odličja, a sada su udjednom osvojena dva u konkurenciji najvećih svjetskih gimnastičkih velesila. Profesor gimnastike iz Zagreba svoju je vježbu odradio profesorski, na putu do medalje pomogao mu je peh Kineza Chengolng Zhanga, no to ne umanjuje novi veliki uspjeh hrvatske gimnastike.

Možnik, inače viceprvak Europe iz 2007., nikad dosad nije nastupio u velikom svjetskom finalu, a sada je iz prve dohvatio medalju. Kao i Ude prije njega, ni Možnik nije bio pošteđen problema uoči SP-a. Bio mu se uklještio živac, ozlijedio je rame i trenirao pod tabletama za bolove. Bronca mu je nagrada za sve muke koje je prošao tijekom posljednjih nekoliko tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 02:43