POČINJU KVALIFIKACIJE

OKUPLJANJE RUKOMETAŠA Zlatko Horvat upozorava: 'Mađari igraju klasično - MLATE!'

 AP

Nakon dva mjeseca i bronce na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj , Slavko Goluža danas će ponovo okupiti svoje Kauboje. Ovaj put zbog kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Dvije utakmice s Mađarima.

- Osim onih poznatih ozljeda Čupića i Štrleka, nitko od pozvanih reprezentativaca nije se žalio na probleme - zadovoljno će izbornik.

Okupljanje je zakazano za 12 sati u zagrebačkom hotelu Panorama, a u 18 svi ljubitelji rukometa moći će sudjelovati na otvorenom treningu reprezentacije u Kutiji šibica. Prvi susret s Mađarima na rasporedu je u Veszpremu 4. travnja (20.30), dok će se Kauboji u Arenu Zagreb nakon četiri godine vratiti u subotu 6. travnja (18.30).

- Znam kako se u Areni navija za Zagreb, baš me zanima hoće li biti glasniji za Hrvatsku - nasmijalo se hrvatsko desno krilo Zlatko Horvat.

- U Veszpremu je uvijek vrlo neugodno igrati. Poznati rukometni grad, navijači znaju navijati, dvorana je vrhunska, akustična... Ali neće ni njima biti lako u Zagrebu. Bar se nadam da će se navijači potruditi da im ne bude lako. Mi igrači sigurno hoćemo.

Budući da nema Ivana Čupića, Horvata čeka znatno više minuta na terenu.

- I Jerko Matulić je tu uz mene. Bit će, vjerujem, i za njega minuta. On je strašno napredovao u ovoj sezoni. Željko Babić je s mladima odradio odličan posao. Jerko je zaslužio poziv.

Koga se Horvat najviše pribojava kod Mađara?

- Njihova se igra bazira na klasičnoj, “tabadžijskoj” obrani 6-0, mlate... - kroz smijeh će opet.

- ... da s brzacima dođu do što lakših pogodaka. Nema tu previše mudrovanja. U napadu je glavni Laszlo Nagy, ne znam, valjda je zdrav... On je najveća prijetnja. Uz Gabora Csaszara.

Srednjeg vanjskog Veszprema.

- Doduše, Csaszar se dosad nije naigrao protiv nas, ali sjećam se jedne utakmice... Prošle godine na EP u Srbiji zabio nam je 14 golova. Na kraju je bilo neodlučeno, ali nama ta utakmica nije bila bitna za prolaz. On je neugodan igrač ako uđe u seriju. Onda može napraviti probleme.

s dvoršekom - super

Horvat je dva tjedna pauzirao zbog ozljede leđa, ali u četvrtak se vratio sa 8 golova Nexeu u četvrtfinalu Kupa.

- Ne mislim da smo ovime već osvojili Kup. Ne smijemo se opustiti da nas ne bi tko iznenadio.

Nakon Mađara, čeka ga Final Four SEHA lige u Skoplju. I Meškov u polufinalu.

- Mi smo autsajderi tamo, ali spremni smo mu pomrsiti račune. Iako je Meškov nezgodan protivnik.

Dva puta su vas dobili ove sezone.

- Nadam se da neće biti prvi koji su nas tri puta pobijedili. Metalurg je možda glavni konkurent za naslov, ali imamo i mi svoje šanse.

Kako je raditi s novim trenerom CO zagreba Borisom Dvoršekom?

- Mi se dobro poznajemo, bio mi je trener u mlađim kategorijama. Meni je super.

Kažu da je tih.

- Može se on i te kako zaderati. Ja znam da može. Bolje je da to ne osjetimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:08