JASNA PORUKA MATEŠI

OLIMPIJCI JEDNOGLASNI 'Vrijeme je da Antuna Vrdoljaka zauvijek izbacite iz HOO-a!'

Taj je čovjek bio predjednik HOO-a, a oduvijek blati naše sportaše i sportske djelatnike - rekao je Šimenc
 Damir Krajac / CROPIX

Klub hrvatskih olimpijaca, udruga svih hrvatskih sudionika Olimpijskih igara, donio je u utorak odluku da se etičkom povjerenstvu HOO-a prijavi bivši predsjednik Antun Vrdoljak te da se predloži da mu se zabrani rad u olimpijskom pokretu.

Povod za tu odluku dugogodišnje je ‘nesportsko ponašanje’ nespojivo s poveljom olimpizma, i vrijeđanje mnogih hrvatskih sportaša u raznim prilikama.

Zadnji se takav incident dogodio nedavno kad je Vrdoljak vrijeđao Zorana Primorca, sedmerostrukog olimpijca i sadašnjeg, novog i starog predsjednika Kluba hrvatskih olimpijaca.

Primarni prijedlog za prijavu podnijeli su članovi Splitskog kluba olimpijaca, a podržali su ga najprije riječki i zadarski olimpijci, a zatim nakon rasprave i središnjica olimpizma u Hrvatskoj.

Šimenc najkritičniji

U raspravi o spomenutoj temi sudjelovala je većina skupštinara prisutnih na sjednici održanoj u utorak, a odluka je bila jednoglasna. Jedan od vatrenijih zagovornika bio je Zlatko Šimenc:

- Taj je čovjek bio predjednik HOO-a, a oduvijek blati naše sportaše i naše sportske djelatnike. Nedavno je napao Primorca da je osvojio pola medalje, uskratio nam je jednu medalju jer Miloša Miloševića samo zbog imena nije želio voditi na OI u Barceloni. O kolegi predsjedniku i trofejnom vatrepolistu Zdravku Hebelu rekao je da je dobio medalju, a da ni kapicu nije smočio. Vrijeđao je ministra Jovanovića, Petra Skansija, da ne spominjemo Ratka Rudića... I mene je osobno vrijeđao...

Bilo kako bilo, na potezu je HOO, koji bi prijavu trebao proslijediti MOO-u. Ili?!

I Mamić bio prijavljen

Splićani su još jednom potencirali i priču o tome kako su HOO-u prijavili Zdravka Mamića “kojeg bi doživotno trebalo izbaciti iz sporta”. Taj su zahtjev uputili odavno, iz sličnih pobuda kao i ovaj za Vrdoljaka, no, “HOO ih je ignorirao uz objašnjenje da nisu nadležni...”.

Zoran Primorac jednoglasno je izabran za novog (starog) predsjednika KHO-a. Kao što je običaj u hrvatskoj verziji demokratskih izbora - bez protukandidata...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:39