VATRENO U BRAZILU

Operacija 'Rio'! Babića ne brine skupina: 'Bit će zanimljivo, sve je to izjednačeno'

 Ante Čizmić / Cropix

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Željko Babić smatra kako su skupine olimpijskog turnira u Rio de Janeiru izjednačene, Hrvatska je svrstana u skupinu A s Argentinom, Katarom, Danskom, Francuskom i Tunisom, dok će u skupini B igrati Egipat, Njemačka, Slovenija, Švedska, Poljska i domaćin Brazil.

"Grupe su izjednačene i vjerujem da će presudna biti forma u završnom dijelu turnira kada počne eliminacijski dio", rekao je izbornik Babić.

Svoje je viđenje protivnika u skupini dao i kapetan Marko Kopljar.

"Skupina je zanimljiva, s obzirom na to da s Francuskom i Danskom igramo gotovo uvijek. Katar je napredovao, uostalom drugi su na svijetu, dugo se pripremaju imaju odličan tim, i sigurno su težak protivnik. I Tunis i Argentina zaslužuju pažnju i respekt kao i sve ekipe koje su u drugoj skupini koje smo mogli dobiti. Mislim općenito da će Igre biti jako dobre jer je kvaliteta svih sudionika na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo i što je najvažnije da zdravi krenemo na OI, najveće natjecanje na kojem sportaši imaju privilegiju nastupati", kazao je Kopljar.

Hrvatski rukometaši u Riju će pokušati osvojiti četvrto olimpijsko odličje, nakon zlata u Atlanti 1996. i Ateni 2004., te bronce u Londonu 2012.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:11