NOVA ATLETSKA SENZACIJA

'OSTAJEM U HRVATSKOJ, SAMO NEMOJTE OPET POGAZITI OBEĆANJA' Maratonka Lisa Stublić ne ide u SAD

U Hrvatskoj sam postala maratonka i moja želja je da ostanem ovdje - dodala je Stublić

Ipak se zakotrljalo. Lisa Stublić je optimistična da će se nakon godinu i pol muke, problem s njezinim trenerima riješiti te da će se moći mirno posvetiti pripremama za nastavak atletske karijere. I, naravno, ostati u Hrvatskoj te prestati razmišljati o povratku u Sjedinjene Američke Države.

- Pozitivna sam nakon sastanaka u ponedjeljak, dobila sam obećanja da mojim trenerima više neće prijetiti otkaz i da ćemo moći nastaviti zajedno trenirati.

‘Imam dobar osjećaj’

U gradskom poglavarstvu je Lisu i sportskog direktora AK aviokarte.hr Roberta Franjkovića primilo izaslanstvo na čelu s pročelnikom Ivicom Lovrićem, a u Hrvatskom atletskom savezu s najboljom hrvatskom maratonkom i trenerom Slavkom Petrovićem razgovarali su direktor saveza Siniša Ergotić i direktorica “Hanžeka” Ivana Brkljačić.

Realiziraju li se posljednja obećanja, mjesečne plaće za Lisine trenere Slavka Petrovića i Darija Nemeca, kao i Edu Josipovića, prebacit će se iz AK Zagreb-Ulix u AK aviokarte.hr. U posljednje vrijeme je u istom smjeru otišlo šezdesetak atletičara od kojih su većinu upravo oni trenirali.

- Ovaj put imam dobar osjećaj da će se naši problemi napokon riješiti. U proteklih godinu i pol sam često čula razna obećanja koja se nisu ostvarila pa sam malo oprezna. No, vjerujem da će se sve dobro riješiti i da više neću morati razmišljati o odlasku u Ameriku. U Hrvatskoj sam postala maratonka i moja želja je da ostanem ovdje - dodala je Stublić.

Zaštita sportaša

Ivana Brkljačić tvrdi da je u cijeli slučaj upućena od njegovog početka i da su sve strane trebale imati više razumijevanja i sluha.

- Ponašanje Zagrebačkog atletskog saveza je sramotno! Žalosno je što se potpuno izgubila svrha zbog koje bi trebali postojati. Služe sebi i vlastitim interesima, a za sportaše ih nije briga. Zaboravili su da su oni ovdje zbog sportaša i došlo je do toga da sportaši zaštitu od kluba koji je napravio niz pogrešaka moraju tražiti kod drugih institucija poput poglavarstva. Nisam HAS-ova ili gradonačelnikova glasnogovornica, ali glavni problem je ZAS koji nije u službi sportaša.

Lisa Stublić i predstavnici njenog kluba pozvani su danas u Zagrebački športski savez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:46