SAMO ZA PUBLIKU

Phelps u štafeti opet do novog svjetskog rekorda

Michael Phelps of the U.S. swimming team competes in the men's 100m butterfly race during the Duel in the Pool competition at the Manchester Aquatics Centre in northern England December 18, 2009. REUTERS/Dylan Martinez (BRITAIN - Tags: SPORT SWIMMING)
 Reuters

Američki plivači slijedili su primjer svojih sunarodnjakinja i svega nekoliko minuta nakon njih srušili svjetski rekord na 4x100 metara mješovito u 25-metarskim bazenima.

Amerikanci su na ekshibicijskom plivačkom natjecanju u Manchesteru, pod nazivom ''Dvoboj u bazenu'', pobijedili europsku “All-Star” ekipu i ujedno s vremenom 3:20.71 postavili novi svjetski rekord.

Dosadašnji je bio u vlasništvu kanadske štafete koja je u kolovozu u Leedsu isplivala rezultat 3:23.33.

Prvo ime štafete SAD-a bio je najuspješniji plivač svih vremena Michael Phelps, a uz njega su do rekorda došli i Nick Thoman, Mark Gangloff i Nathan Adrian.

Podsjetimo, ranije su u istoj disciplini svjetski rekord srušile i američke plivačice (3:47.97), a najbolji rezultat svih vremena postavila je i Amerikanka Julia Smit na 400 mješovito (4:21.04). Dosadašnji rekord Južnoafrikanke Kathryn Meaklim poboljšala je za 1.84 sekunde.

Svjetski rekord američke ženske plivačke štafete

Američke plivačice Margaret Hoelzer, Jessica Hardy, Dana Volmer i Amanda Weir srušile su svjetski rekord u kratkim bazenima u disciplini 4x100 metara mješovito.

Na ekshibicijskom plivačkom natjecanju u Manchesteru pod nazivom ''Dvoboj u bazenu'', američke plivačice u nadmetanju s europskom ''All-Star'' štafetom otplivale su tu dionicu u vremenu od 3 minute, 47 sekundi i 97 stotinki.

Time su Amerikanke srušile dosadašnji rekord kanadske štafete (3:49.45) ostvaren u Leedsu u kolovozu ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:35