BITKA U 10 DISCIPLINA

Plazma sportske igre mladih: Više od 4000 sudionika bori se za titulu na završnici u Splitu

‘Sretni smo što smo uspjeli djeci pružiti mogućnost bavljenja sportom i socijalizaciju kad su im najpotrebniji‘, istaknuo je Marić
Sportske igre mladih
 Karlo Sutalo

Split je do kraja srpnja domaćin Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih. Više od 4000 sudionika bori se za titulu državnih prvaka u 10 sportskih disciplina.

Prva smjena bila je rezervirana za Telemach Dan sporta koji je iznjedrio najbolje amaterske sportaše u graničaru i atletici, završnicu u šahu pod pokroviteljstvom FIDE (Svjetske šahovske organizacije) i Hrvatska pošta Cup u tenisu.

image
Sportske igre mladih
Karlo Sutalo

Nogometno igralište FESB-a je u petak bilo poprište najboljih malonogometaša i malonogometašica koji su odigrali finalne utakmice Coca-Cola Cupa 2021. Napeta finala igrala su se u tri kategorije: za dječake 2003. godište i mlađi, za djevojke 2006. godište i mlađe te dječake 2006. godište i mlađi.

Svi koji na žalost, zbog važećih mjera, nisu pratili utakmice na tribinama mogli su uživati u vrhunskom amaterskom nogometu u izravnom prijenosu na Sport klub televiziji.

S pravom ponosni

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu u Europi koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih. Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek bio velik: plasman na državnu završnicu u Splitu.

image
Sportske igre mladih
Karlo Sutalo

Za sve sudionike zdušno su navijali Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Bruno Jelić, rukovoditelj projekta Svijet bez otpada Coca-Cola HBC, Darko Matošković, rukovoditelj upravljanja događanjima, pokroviteljstvima i novom marketinškom opremom Coca-Cola HBC Hrvatska, te Filip Krovinović, novi igrač NK Hajduk.

"Jako smo ponosni što unatoč svim okolnostima i ovu sezonu Plazma Sportskih igara mladih uspješno privodimo kraju. Sretni smo što smo uspjeli djeci pružiti mogućnost bavljenja sportom i socijalizaciju u trenucima kad su im najpotrebniji", istaknuo je Zdravko Marić.

Filip Krovinović je očekivano izazvao najveće oduševljenje među sudionicima s kojima se i družio nakon dodjele medalja. "Plazma Sportske igre mladih su jedna divna manifestacija na kojoj sam u djetinjstvu i sam sudjelovao. Prekrasno je vidjeti ove mlade amaterske sportaše kako uživaju na terenima i mimo njih", istaknuo je Krovinović.

image
Sportske igre mladih
Karlo Sutalo

U prvom finalu dana u godištu 2006. i mlađi za dječake ekipa MNK Strožanac iz Splita pobijedila je ekipu Caffe bar Martivo iz Slavonskog Broda. Sljedeće su na teren istrčale djevojke koje su prikazale zavidno nogometno umijeće. Ekipa Lideri iz Velike Gorice zasluženo je slavila u dvoboju sa ŽNK Graničar iz Županje. Treće zlato pripalo je ekipi Geo Kom Plitvice dok su srebro osvojili dječaci iz ekipe Bajerske Nemani iz Osijeka.

25. godišnjica

U skladu s nastojanjima Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja, Coca-Cola u Hrvatskoj provodi program prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom "Recikliraj me. Pokloni mi novi život". Time na poticajan način želi educirati mlade o pravilnom zbrinjavanju ambalažnog otpada. Na lokacijama na kojima se održavaju Plazma Sportske igre mladih Igre postavljeni su uvijek odgovarajući spremnici za odvojeno prikupljanje otpada, u karakterističnoj crvenoj boji, u koje se može ispravno zbrinuti plastične boce i limenke. Ovim programom Coca-Cola želi pridonijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitom višegodišnjom inicijativom Svijet bez otpada.

image
Sportske igre mladih
Karlo Sutalo

Plazma Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u Europi koja ove godine slavi 25. godišnjicu koju će obilježiti velikom ceremonijom 20. kolovoza u Splitu. Uz svečani program u Hrvatskom domu, na Prokurativama će se održati revijalna nogometna utakmica svjetskih nogometnih zvijezda i dužnosnika predvođeni Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom Uefa i ambasadorom Igara. U nastavku natjecanja sportski tereni u Splitu ugostit će u narednim danima državne završnice u malom nogometu za 2009. godište, Kinder turniru u košarci, HEP turniru u rukometu, i odbojci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 05:14