SLALOM U LEVIJU

Pobjeda Andre Myhrera, Ivica osmi: 'Nisam nezadovoljan, ima prostora za napredak'

U Leviju uvjeti nisu baš najidealniji, na gornjem dijelu staze je gusta magla...
 AP

Nije to bio Ivičin start iz snova, u Laponiji nije pronašao uranjenu čestitku Djeda Božičnjaka. Po mraku i magli Levija, 170 kilometara sjeverno od Arktičkog kruga, Ivica Kostelić je u po mraku i magli zauzeo osmo mjesto (+1.36) u prvom slalomu sezone.

U top-formi je Andre Myhrer. Druga gitara Svjetskog kupa nastavio je u lanjskom ritmu. Pobjednički “feeling” nije ga napustio i u Leviju je ostvario treću uzastopnu pobjedu, ukupno petu u karijeri. Za razliku od ožujka u kojem je Kostelić bio ozlijeđen, a Hirscher ispadao, u Leviju je pobijedio u utrci u kojoj je Ivica bio zdrav, a Marcel došao do cilja. Šest stotinki ispred Hirschera.

- Bilo je teško skijati, vremenski uvjeti su bili lošiji od piste, ali mislim da već sada skijam vrhunski. Srećom, zahvat na leđima nije ostavio traga - izjavio je Šveđanin, branitelj crvenog startnog broja i slalomskog globusa.

Ivica je skijao lijepo za oko, ali nedovoljno brzo za rezultate kakve je obično ostvarivao u Leviju. Bio je drugi, treći, peti dok 2006. godine nije završio prvu vožnju.

- Utrka je bila na vrhunskoj razini. Ne govorim o svom skijanju nego o cijeloj utrci. Mislim da Myhrer i Hirscher nisu napravili niti jednu pogrešku na stazi. Jasno, tome je kumovala i laganija postavka staze. Nisam nezadovoljan, ali imam prostora za napredak. Nadam se da ću ga iskoristiti.

S prvih 50 bodova u sezoni Kostelić je u ukupnom redoslijedu na diobi šestog mjesta. Nakon dvije utrke, slaloma i veleslaloma, vodeći je prošlosezonski slavodobitnik Marcel Hirscher.

Od vodećih slalomaša izdvajamo diskvalifikaciju Marija Matta zbog nepravilne dimenzije materijala, nakon prve vožnje bio je osmi. Veliki povratak bilježi Reinfried Herbst. U drugu vožnju ušao je samo zbog spomenutog izbacivanja Matta, i onda pokazao kako treba iskoristiti takav dodir sreće (ili poklon Djeda Božićnjaka). Najboljom drugom vožnjom preletio je većinu skijaša i s 30. mjesta doletio na šesto.

Dalibor Šamšal bio je 49. (+2.26).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 17:40