POČELA LIGA PRVAKA

Pojačana Zvezda nije preplašila Dubrovčane, Jug lako do bodova u Beogradu!

Vaterpolisti dubrovačkoga Juga pobjedom su započeli natjecanje u Ligi prvaka svladavši u 1. kolu B skupine u Beogradu Crvenu zvezdu s 10:6
 Drazen Aleksic / CROPIX

Malo tko će bazen 11. april napustiti pobjedonosno uzdignutih ruku, jer Crvena zvezda ima dobru momčad i odlične pojedince te "nogometnu" podršku s tribina, ali to ništa nije smetalo u srijedu navečer Dubrovčanima da potvrde kvalitetu momčadi i vrijednost svojih igrača.

U bučnoj atmosferi pjevanja i skandiranja, u kojoj bi mnogi posustali, jugaši su stigli do 3:0 ( Azevedo, Bošković, Karač), bilo je i 4:1, 6:2...Gost je suvereno držao u rukama igru i rezultat. Junak susreta je mladi 19-godišnji Marko Bijač, vratar koji je branio ponekad i nemoguće, zaustavivši Pjetlovića, Prlajinovića, Rađena...Taktika koja je otvarala desnu stranu napada Crvene zvezde, a branila lijevu na kojoj je igrao Prlajinović, uz čvrstu obranu, agresivnost i Bijača donijela j pobjedu. Jug ima odlične pojedince i teško je izdvojiti najboljeg od dobrih kod gostiju vrlo dobar ljevak Vapenski, jedan od pet reprezentativaca Srbije koji je stigao u veliki projekt jake Crvene zvezde. Suci - korektni, nisu podlegli domaćinstvu i publici, Crvena zvezda kao momčad više nego jaka, uz to dobar organizator derbija 1. kola Lige vaterpolskih prvaka.

U drugoj utakmici B skupine, Olympiacos je u Ateni očekivano svladao švicarski Kreuzlingen 15:5.

Crvena zvezda - Jug CO 6:10

(0:1, 2:3, 2:3, 2:3)

BEOGRAD Bazen 11. april. Gledatelja 1500. Suci: Juhas (Mađarska), Gomez (Italija). Delegat: Konstadinov (Rumunjska).

CRVENA ZVEZDA: Šefik (6 obrana), Rašović, Rađen, Ivošević, Miličević, Pjetlović 1, Avramović, Rešović, Ranđelović, Vapenski 3, Prlajinović 2 (2), Eksert, Draksimović. TRENER: Dejan Savić.

JUG CO: Bijač (12), Vranješ, Bošković 3 (1), Janović 1, Joković 2, Azevedo 1, Marković, Bušlje, Karač 1, Dobud 1, Ivović 1, Macan, Nižić. TRENER: Veselin Đuho.

PETERCI: Crvena zvezda 2-2, Jug 1-1. REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Crvena zvezda 2-6, Jug CO 2-9.

Vaterpolska Liga prvaka:

skupina B, 1. kolo:

Crvena zvezda - Jug 6-10

Olympiacos -Kreuzlingen 15-5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:48