ZGODNE I BOGATE

POPULARNE U SVIJETU Senna Ušić, Maja Poljak i Sanja Popović zarađuju puno više od Balića i Duvnjaka

Cure su u prvi plan nakratko dospjele tek uspješnom marketinškom akcijom pri snimanju kalendara koji ih je bio otkrio kao najljepše hrvatske sportašice
 CEV

Odličnim nastupom na EP-u u Njemačkoj hrvatske su odbojkašice opet na sebe svrnule pozornost hrvatske sportske javnosti. Inače su u posvemašnjem medijskom zapećku zbog nedostatka zapaženih rezultata kao i njihove muške kolege.

Hrvatski navijač, nažalost, voli samo pobjednike. Prava šteta jer je odbojka jedan od najpopularnijih i najrasprostranjenijih sportova na svijetu.

Bogati ugovori

Cure su u prvi plan nakratko dospjele tek uspješnom marketinškom akcijom pri snimanju kalendara koji ih je bio otkrio kao najljepše hrvatske sportašice. No, osim što prema općem mišljenju zaista jesu najljepše, najelegantnije i najgracioznije, one su i najbogatije hrvatske sportašice s uvjerljivo najvećim ugovorima i zaradama od svih naših sportašica.

Sjajne plaće

- Istina je, naše su odbojkašice u samom vrhu. Ne baratam egzaktnim svotama, ne zanima me niti je to moj posao, ali znam da su cure odlično plaćene. Sigurno je da nema tog rukometaša u Europi, ma kako popularan bio, da ima ugovor kao Maja Poljak, Sanja Popović, Senna Ušić Jogunica... Samo košarkašice, naravno i nogometaši imaju bolje ugovore - rekao je izbornik reprezentacije Igor Lovrinov.

- Nažalost, svi su oni kod nas sportske ikone, a za Maju Poljak ljudi jedva da znaju...

Kao i kod ostalih sportova, visine ugovora su profesionalna tajna, ni igračice iz niza razloga ne govore o njima. Zna se ipak pouzdano da tri spomenute igračice kao i Mia Jerkov, Ana Grbac...zarađuju preko 300 tisuća eura godišnje, a niti jedna igračica s Lovrinovljevog ‘rostera’ (i sve igraju u stranim klubovima) ne igra po sezoni za manje od 100 tisuća eura.

Skromne cure

Isti je slučaj i s Baron, Čuturom, Gligorović, Osmokrović, Kaleb, Miletić...koje iz raznih razloga nisu igrale na EP-u, ali su europskim klubovima iz Turske, Italije, Poljske, Njemačke...vrijedne šesteroznamenkastih iznosa u eurima. Samo atletske dive Blanka Vlašić i Sandra Perković mogu po sezoni zaraditi slične iznose, no za tako nešto u svijetu atletike valja biti zvijezda ‘par excellence’ (kakve one realno i jesu).

Opet nažalost, odbojkašice to u hrvatskim okvirima baš i nisu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:14