MOTOGP

Povratak starim navikama: Marquezu 11. pobjeda sezone

Drugo mjesto osvojio je Španjolac Jorge Lorenzo na Yamahi, a treći je bio Talijan Valentino Rossi također na Yamahi

Španjolac Marc Marquez na Hondi pobjednik je Velike Nagrade Velike Britanije u Silverstoneu, 12. utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu.

Marquezu je to 11. pobjeda ove sezone, a jedini poraz je doživio na posljednjoj utrci u Češkoj. Drugo mjesto osvojio je Španjolac Jorge Lorenzo na Yamahi, a treći je bio Talijan Valentino Rossi također na Yamahi. U ukupnom poretku Marquez vodi sa 288 bodova, drugi je Pedrosa sa 199, a treći Rossi sa 189 bodova.

U klasi Moto2 pobjedu je ostvario Španjolac Esteve Rabat na Kalexu kojem je to šesti trijumf ove sezone. Rabat je slavio ispred Finca Mike Kallia ( Kalex) i Španjolca Mavericka Vinalesa (Kalex). Rabat vodi u ukupnom poretku sa 233 bodova, drugi je Kallio sa 216 bodova, a treći je Vinales sa 166 bodova.

U najslabijem razredu pobijedi je Španjolac Alex Rins (Honda) ispred sunarodnjaka Alexa Marqueza (Honda) i Talijana Enea Bastianinija (KTM). Alex Marquez je mlađi brat Marca Marqueza. U vodstvu je Australac Jack Miller sa 179 bodova, drugi je Marquez (166), a treći Rins (150).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:54