MALEVIĆ ODLUČIO

Poziv i Ćoškoviću, iako želi tursku putovnicu

Nakon ustoličenja izbornice i izbornika seniorskih reprezentacija, Hrvatska odbojkaška udruga odrađuje razgovore s igračkim kadrom za ljetne akcije
 Cropix

ZAGREB - Na nedavnoj završnici Lige prvakinja izbornica Irina Kirilova razgovarala je s igračicama iz svih klubova sudionika Final Foura o igranju za hrvatsku reprezentaciju.

- Svaka je igračica dobila program priprema i nastupa reprezentacije, i nijedna nije decidirano odbila igranje za reprezentaciju, čak ni Nataša Osmokrović. Obećale su da će sagledati kalendar i vlastitu situaciju pa odgovoriti - optimistična je Kirilova.

Naravno, teško je očekivati da će se Osmokrović odazvati za Europsku ligu, ali Kirilova u njoj vidi moguće pojačanje za rujanski EP. Maja Poljak zbog fakultetskih je obveza također upitna za prvu akciju, no to se ne odnosi i na EP. Ostale reprezentativke s Final Foura - Ušić-Jogunica, Delić i Miletić - vjerojatno će se odazvati za obje akcije. Na EP gotovo sigurno stiže i Katarina Barun koja u Italiji igra najbolju sezonu karijere. Jer europska smotra je baš u Italiji pa “strah od letenja” neće doći do izražaja. Unatoč klupskom angažmanu u dalekoj Koreji, i Sanja Popović je čvrsta u stajalištu:

- Dok god budem igrala odbojku, a reprezentacija me trebala, odazivat ću se bez obzira na to tko je izbornik.

Kod odbojkaša odavno ne prevladava pozitivno stajalište “ala Sanja Popović”, posebno ne u drugom dijelu izjave. Povratkom Malevića vraća se i novi elan, a već su se pozitivno izjasnili Omrčen, Kovačević, Raič, Ćuk... U nastavku “akcije” predsjednik HOU-a Zdeslav Barač kontaktirat će Žukovskog, Galića, Krnića...

- Svi oni s kojima sam razgovarao puni su entuzijazma za novi reprezentativni početak - istaknuo je Barač.

Jedno ime vjerojatno će nedostajati. Tomislav Ćošković želi tursko državljanstvo.

- I on će dobiti poziv jer ima hrvatsko sportsko i političko državljanstvo i ne vidim zašto mu ga ne bismo uputili. Boraveći u Istanbulu bio sam na večeri s predsjednikom turskog saveza i susret je prošao bez ijedne riječi o Ćoškoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:40