REGATA NA JARUNU

Preko Croatia Opena do povratka veslanja

Ovoga vikenda Jarun domaćin velike međunarodne regate
Zagreb, 160509.Na regatnoj stazi na Jarunu odrzalo se Prvenstvo Hrvatske u veslanju.Na slici: ekipa Jadrana iz Rijeke, pobjednici dvojca sa kormilarom.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markicevic / CROPIX

ZAGREB - Tradicionalno otvaranje međunarodne veslačke sezone na Jarunu ovoga vikenda donosi 27. izdanje regate Croatia Open, na kojoj će nastupiti natjecatelji iz osam europskih država (Austrija, Estonija, Hrvatska, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Turska). Prema riječima tajnika regate Srećka Šuka, tijekom dvodnevnog natjecanja dobro pripremljenom jarunskom stazom veslat će više od 900 veslača i veslačica u čak 650 posada.

- Međunarodna regata Croatia Open jedna je od onih rado posjećenih. Masovnost odaziva potvrđuje činjenicu da nam je Jarun postao uzak te se nadamo da će pripomoći našoj ambiciji za povratak veslanja na Savi. Raspored utrka, posebno onih u subotnjem programu, toliko je zgusnut da bi u normalnim uvjetima ova regata mogla trajati i tjedan dana - rekao je Šuk.

Predsjednik Skupštine Zagrebačkog veslačkog saveza Mladen Mihovilić potvrdio je i ovogodišnju visoku razinu organizacije, apostrofirajući optimalne uvjete na stazi iz uz nju, sigurnost i regularnost natjecanja.

Najzanimljiviju utrku subotnjeg programa trebala bi dati jaka konkurencija samaca (oko 16 sati). Predvodit će ih trofejni Slovenac Luka Špik i naš pekinški olimpijac Mario Vekić. Tradicionalno uzbudljiva utrka očekuje se i u dvojcima bez kormilara (oko 14 sati). Nedjelju bi svakako trebao obilježiti vodeni sraz dvojaca na pariće, u kojem će se sučeliti članovi zlatnog hrvatskog četverca s prošlogodišnjeg SP-a do 23 godine - Valent Sinković i David Šain bit će u “antimartinskoj” misiji protiv Damira Martina i Martina Sinkovića. Naravno, i seniorski četverci zasigurno će obogatiti nedjeljni program dobrom utrkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:22