SNALAZI SE SAMA

SANDRA PERKOVIĆ 'Najbolja sam bacačica u zadnjih 25 godina, a savez mi ne da ni lipe!'

Naša najbolja sportašica mora se boriti s uobičajenom hrvatskom pričom - nedostatkom sredstava

Hitac od 70,08 metara na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu nagovijestio je da će Sandra Perković i ove godine suparnicama ostavljati mrvice - ako i to.

Europska, svjetska i olimpijska prvakinja stvorila je uvjete za novu sezonu dominacije isključivo sama sa svojim trenerom Edisom Elkasevićem, s kojim je u detalje isplanirala program za 2015., ali i za obranu olimpijskog zlata u Riju sljedeće godine.

Klasična hrvatska priča

I umjesto da Sandrine pripreme za tu misiju teku potpuno neometano, naša najbolja sportašica mora se boriti s uobičajenom hrvatskom pričom - nedostatkom sredstava.

Sve rješavamo sami

Dan nakon bacanja u Splitu, Sandra je pred novinarima otkrila da joj Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski atletski savez već godinu dana nisu platili pripreme.

- Nije nam plaćen čak ni fizioterapeut, sve moramo rješavati osobno uz pomoć sponzora i donacija. Prije izbora u HAS-u obećavali su nam sredstva, ali od tada do danas nam ništa nije osigurano. Stalno govore da je u procesu, da će biti riješeno, ali ja to ne mogu čekati.

Sandra kaže da je takav pristup ljuti i žalosti.

- Iduće godine branim prvo hrvatsko žensko zlato na OI, najbolja sam bacačica diska u zadnjih 25 godina, a nemam podršku kod kuće. Sve moje konkurentice imaju idealne uvjete u kampovima, a ovdje očito nitko ne vidi koliku muku i trud ulažemo da bih unatoč svim teškoćama ostala najbolja. Ne želim ići trenirati u drugu zemlju, želim ostati ovdje, ali ljudi moraju znati da živim od svojeg tijela: kada sam zdrava, onda sam najbolja - dodala je.

Život u automobilu

Elkasević je objasnio da godinu dana žive “u koferu i automobilu”.

- Sve što želimo je pravovremeno dobiti ono što nam je obećano. Nemamo vremena ići kucati od vrata do vrata, dovoljno je samo da svi odrade svoj posao. Šest mjeseci gledamo kako se prebacuje loptica i krše obećanja. Išli smo od Irske do Slovenije, samo da bi Sandra bila najbolja. I bit će još bolja, ali samo ako joj se pomogne - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 03:28