NAKON SLAVLJA U EUGENEU

Sandra Perković: Neke djevojke me i dalje ne pozdravljaju, zato ih kažnjavam!

 AP Photo

Disk koji je izletio iz zlatnih ruku Sandre Perković ponovno je najdalje plovio (66,92). Ni ovaj put kiša nije mogla prisilno prizemljiti spravu kada ju baca mlada Zagrepčanka, Trenerovo proročanstvo “niti jedno natjecanje ispod 65 metara” slijepo se slijedi.

Pobjedničkih 66,92 metara iz treće serije donijeli su joj novi rekord mitinga u Eugeneu, u američkoj saveznoj državi Oregon, te četiri boda i 10.000 dolara, koliko se cijeni trijumf u Dijamantnoj ligi. Pogled na rezultate pokazat će nastavak dominacije - atletski nokaut.

Udaljila je konkurentice na više od tri metra, a još dva njena hica (65,13 i 63,92) bila bi dovoljna da se od pratnje odvoji na velikih šest bodova. Zasad je sve isto kao lani (prije no što je suspendirana).

- Znala sam da po ovakvom pljusku i nevremenu nitko od suparnica ne može baciti dalje od mojih 66,92. Pomalo me ljuti ta kiša jer uvijek nešto pokvari.

Smeta ju i stav određenih suparnica koje ju i dalje poprijeko gledaju zbog pozitivnog nalaza iz svibnja prošle godine.

- Nažalost, opet su me tako gledale, ali ne opterećujem se time. Samo ih kažnjavam - pokušava Sandra što više stvari okrenuti na šalu. Kaznila ih je rutinskom pobjedom, a mlađa je od svih. Za 18 dana slavit će 22. rođendan.

- Šopingirala sam puno, ali pobijedila sam, pa sam opet u plusu - prokomentirala je slobodne aktivnosti.

- Nadala sam se da ću napokon bacati po suncu, a bilo je gore nego u Šangaju, u kojem sam bacila 68,24. Malo sam se i prestrašila jer je krug bio vrlo sklizak. Uzalud smo ga sušili.

Drugo mjesto osvojila je Piščaljnikova (Rusija) sa 63,76, a treće Glanc (Poljska) sa 62,84. Olimpijska prvakinja Brown-Trafton imala je tri neispravna hica. Dijamantna liga nastavit će se u četvrtak u Oslu.

- Nadam se novom ludilu, ali ovaj put bez kiše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 11:09