MLADA NADA

Sandra Perković proglašena najboljom u Europi

Sandri će nagrada biti uručena na svečanoj večeri u Beogradu, 16. listopada, a tada će svoje priznanje dobiti i najbolja seniorska atletičarka godine
 Ronald Gorsic / CROPIX

Europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković dobila je u utorak veliko priznanje. Proglašena je najboljom mladom atletičarkom Europe.

U konkurenciji još 11 djevojaka, koje je početkom mjeseca nominirala Europska atletska federacija (EA), 20-godišnja Zagrepčanka je dobila najviše glasova novinara, predstavnika nacionalnih saveza, atletskih stručnjaka i ljubitelja atletike.

Perković je bila jedina kandidatkinja koja je ove godine postala seniorska europska prvakinja što ju je činilo favoritkinjom izbora. Osim zlata u Barceloni, mlada diskašica je ove godine bila najbolja i na Europskom zimskom bacačkom kupu u Arlesu (U23), osvojila je drugo mjesto u svojoj disciplini u Dijamantnoj ligi uz pobjede u New Yorku i Bruxellesu gdje je postavila i aktualni hrvatski rekord (66.93 metara).

Sandri će nagrada biti uručena na svečanoj večeri u Beogradu, 16. listopada, a tada će svoje priznanje dobiti i najbolja seniorska atletičarka godine. Perković je nominirana i u toj kategoriji, no velika je favoritkinja za tu nagradu Blanka Vlašić, tako da je vrlo izgledno da će Hrvatska ove godine uzeti oba priznanja u ženskoj konkurenciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:41