PARAOLIMPIJSKE IGRE

Soči: Sokolović izletio u drugoj vožnji, Mizdrak na 12. mjestu

Sokolović nakon prve vožnje ima 1.61 sekunde prednosti pred drugoplasiranim Japancem Takeshi Suzukijem

Hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović nije uspio završiti drugu vožnju slaloma u konkurenciji sjedećih skijaša na zimskim paraolimpijskim igrama u Sočiju nakon što je u prvoj vožnji imao najbolje vrijeme.

Sokolović je nakon prve vožnje bio u vodstvu sa 1.61 sekundom prednosti pred drugoplasiranim Japancem Takeshijem Suzukijem, dok je Austrijanac Philipp Bonadimann na trećem mjestu imao 1,85 sekunde zaostatka. Nažalost, 25-godišnji Zagrepčanin, član Monoski kluba Zagreb, je u gornjem dijelu druge vožnje načinio pogrešku i ostao bez plasmana. Zlato je osvojio Japanac Suzuki ispred Austrijanca Bonadimanna i Romana Rabla.

Sokolović je imao priliku osvojiti prvo hrvatsko odličje u povijesti zimskih paraolimpijskih igara. Bio je to njegov treći nastup u Sočiju. U superveleslalomu je diskvalificiran zbog tehnički neispravne opreme, dok je u kombinacijskom slalomu izletio sa staze.

Sokoloviću su ovo druge zimske POI nakon što je u Vancouveru osvojio 21. mjesto u slalomu.

Danas je nastupio i naš drugi predstavnik u Sočiju, Damir Mizdrak koji je u konkurenciji slijepih i slabovidnih sportaša osvojio 12. mjesto u slalomu što je najbolji rezulat nekog hrvatskog sportaša na zimskim POI.

Mizdrak, kojem su to prve POI, je nakon prve vožnje bio na 16. mjestu, no u drugoj vožnji je popravio plasman za četiri pozicije od 20 skijaša koliko ih je nastupilo.

Sokolovića i Mizdraka još očekuje nastup u veleslalomu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:24