POČELO JE, POČELO

Startao prvi dio priprema za rukometni Euro

Tri tjedna prije početka Eura u Austriji u Zagrebu se okupila rukometna reprezentacija
 Damir Krajač / Cropix

Na subotnjem podnevnom okupljanju ispred hotela Panorama Červaru su se pridružili većinom igrači iz domaćih klubova dok je veći dio stranih ‘legionara’ oslobođen prvog dijela priprema koje se održavaju u Zagrebu do 30 prosinca.

S obzirom na obaveze u matičnim ligama, u Zagrebu se nisu ukazali ‘Nijemci’- Lacković, Vori, Duvnjak, Zrnić, Vuković, Miljak i Kedžo, zbog ozljede još uvijek pošteđeni Vukić te Metličić “koji je u rezervi za nastup u Austriji”.

Dvadesetak igrača trenirat će u Domu sportova i u Kutiji šibice sljedećih nekoliko dana, odradit će desetak treniga, a zatim dobiti slobodna tri dana.

Onih dvadeset igrača koji će proći prvi Červarov ‘filter’, bit će prijavljeni za nastavak priprema za Euro koje će se nastaviti u Makarskoj u razdoblju od 2.- 6. siječnja kada se prvi puta odlazi u Austriju.

Tamo će reprezentacija nastupiti na Interwetten kupu u Wiennner Nueustadtu (7.-9. siječnja), zajedno s Austrijom, Poljskom i Mađarskom.

Nakon turniraslijedi povratak u Makarsku odakle se 18. siječnja čerterom putuje za Graz gdje u skupini s Norveškom, Ukrajinom i Rusjom starta obrana srebra iz Norveške 2008.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 09:26