STRAH OD KAUBOJA

Šterbik priznao: 'Htjeli smo Dance u finalu, jer ne znam bismo li mogli protiv Hrvata'

U petak nakon Hrvatske Ulrik Wilbek je žestoko protestirao jer je Goluža kasnio na pressicu pet minuta. U nedjelju, nakon debakla u finalu, Danac nije ni došao
 AFP

U petak nakon Hrvatske Ulrik Wilbek dojurio je na konferenciju za novinare za pet minuta i oštro protestirao zato što je naš izbornik Goluža kasnio pet minuta te tražio da se počne bez njega. Udovoljili su mu.

U nedjelju, nakon raspada sustava protiv Španjolske u finalu, Wilbek na presicu poslao danskog glasnogovornika, nije se udostojio doći, a time je pokazao svoje pravo lice. Veliki trener, veliki ekscentrik, čovjek koji ne podnosi poraz.

Valero Rivera bio je ogorčen takvim potezom i makar su svi očekivali samo emocije, uvodnu riječ poklonio je danskom "kolegi".

- Jako sam razočaran što Wilbek nije skupa sa mnom došao pred novinare nakon velikog finala, što mi nije čestitao nakon velike utakmice. Smatram da je to sramota za rukomet, sramota za IHF, koji je takvom čovjeku dodijelio trofej najboljeg stručnjaka na svijetu. Ne držati do nečega čime se bavimo svi, to je dokaz sebičnosti.

Valero je zaslužio aplauz, pljeskali su čak i Danci, i to nešto govori. A onda se čovjek, koji je s Barcelonom obilježio svjetski rukomet i koji se baš u toj Barceloni popeo na svjetski tron, emotivno obratio javnosti.

- Ovo su najljepši trenuci u životu sportaša, to je neopisiva sreća, zadovoljstvo.

Vjerovao je u to što je imao, a nije imao previše, realno, nije bio favorit. Igrali su loše, polako se dizali, da bi finale bilo eksplozija. Nisu do toga imali nekih bitnijih stresova i pražnjenja kao ostali i sada su na svjetskom tronu.

No, Valero će i u trenucima najvećeg slavlja reći:

- Morat ćemo hitno početi intenzivnije raditi na budućnosti, baš kao što to rade Danska, Hrvatska i Njemačka, koje u perspektivi imaju golem potencijal.

I u toj njegovoj Barceloni doista ponekad izgleda nepobjedivo. S tribine su mu mahali Šepkin, Masip, O'Callaghan, Ortega, Guijosa, Barrufet... Njegov Dream Team. Samo im je nešto falilo... Šterbik je rekao, Valero provukao između redaka riječima "igrali ste najljepše, imate strašne mlade igrače".

A kaže Lepi Šterbik, kojeg je prijatelj Mirza Džomba bodrio vrlo glasno.

- Željeli smo igrati s Danskom finale, nije kurtoazija, jer stvarno ne znam bismo li mogli protiv Hrvatske.

Ajde da smo nekom falili. Svjetskim prvacima... Dali smo im misliti i čekamo ih u Danskoj dogodine. Što će to tek biti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:36