KREĆE BIJELI CIRKUS

Što su skijašice i skijaši radili prošlog ljeta: Maze je pjevala, Anja je mama, a Bode muž!

 AP

Dan uoči službenog početka sezone Svjetskog skijaškog kupa u Söldenu odijela su ulaštena, vezovi pričvršćeni, a skije nabrušene. Upravo je, što se skijaškog dijela bijelog cirkusa tiče, o skijama bilo najviše diskusija u fazi priprema. Nove veleslalomske proporcije produljile su trajanje zavoja pa i osvajač veleslalomskog (i velikog) kristalnog globusa Marcel Hirscher tvrdi da će “dulje staze biti nemoguće odvoziti svom snagom, pogotovo ako će snijeg biti mekaniji”.

Stoga ćemo već u Söldenu imati priliku vidjeti kako se tko prilagodio na novi materijal, ali i cijele sezone slušati skijaške “pro et contra” za nove skije.

Dok “praznici” (nema utrka, ali skijaši već mjesecima ne odmaraju) još uvijek traju i nemoguće je znati tko se kako pripremio za sezonu Svjetskog prvenstva, posljednji je čas za analizu skijaške trivije i pregled ljetnih aktivnosti najboljih svjetskih skijaša.

Internetska stranica Slovenske radiotelevizije ponudila je finalni pregled najzanimljivijih “izvannastavnih aktivnosti”. Ponukani glazbenim debijem heroine Tine Maze, osvrnuli su se i na slične umjetničke pokušaje njezinih kolegica.

Fali joj društveni život

“Švicarski otrov” pakiran u 160 cm, prelijepa Lara Gut, tako je zaplivala glumačkim vodama odglumivši u filmu “Tutti giů” mladu skijašicu Chiaru koja pati zbog nedostatka društvenog života. Za debi si je očito odabrala poznatu tematiku. Drugu vrstu umjetnosti, onu književnu, zanimljivom je autobiografijom isprobala Maria Höfl-Riesch. Pojedini dijelovi knjige, poput onoga u kojem Svjetski kup naziva pornocirkusom, već su zaintrigirali javnost.

Osim umjetničkih duša, pozornost navijača okupirale su romantične skijaške jedinke. Šokirao je nepredvidljivi Bode Miller (35), koji je nakon nekoliko mjeseci veze zaprosio i oženio deset godina mlađu partnericu, plavokosu odbojkašicu Morgan Beck.

Dok još nema vijesti o prinovi u ovom braku (Bode već ima četverogodišnju kćerku), umirovljena Anja Pärson preko Twittera je potvrdila da uživa u posvojenom djetetu, koje odgaja s partnericom Filippom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:46