AFERA NAMJEŠTANJE

SUĐENJE STOLJEĆA Karabatiću prijeti pet godina zatvora: 'Ne brine me sud, već odlazak u PSG'

Kada bi dobio i pola sata uvjetne kazne, to bi bilo loše jer je Nikola nevin, rekao je Karabatićev odvjetnik

Nikola Karabatić, nakon Ivana Balića najbolji rukometaš svijeta svih vremena opet je na velikim mukama, ponovno je dobio poziv za francuski sud. Ne radi se o nekom novom krimenu nego je ponovljena optužnica za ilegalno klađenje i namještanje utakmica iz 2013.

Zapodsjećanje, tada je uhapšeno 17 osoba, uz njega i brata mu Luku tu su bili još neki igrači Montpelliera, koji su navodno namjerno izgubili utakmicu Cesson-Rennesa, čime su oni protupravno zaradili na kladionici.

Francusko-hrvatsko-srpski rukometaš tada se, činilo se, obranio na sudu iako je poslije Montpelliera otišao u mali Pays d’Aix, koji vodi naš trener Noka Serdarušić, a u kojem je i danas Luka Karabatić. Sve se je uskoro stišalo, prestali su napadi na njega, on je otišao u Barcelonu, osvojio još jedan naslov prvaka svijeta u Kataru ove zime.

No, sada je ‘haranga’ opet započela i Nikoli, Luki i ostalima prijeti i do pet godina zatvora ako se na novom saslušanju i nakon njega donese drugačija odluka.

- Bilo bi lijepo da je optužnica odbačena, ali opet tvrdim da ćemo dokazati da Nikola nije kriv. Pet godina zatvora i novčana kazna su moguće posljedice. Kada bi dobio i pola sata uvjetne kazne, to bi bilo loše jer je Nikola nevin, rekao je Karabatićev odvjetnik Michael Corbier.

Karabtić pak uoči suđenja poručuje:

- Ne muče me sud i zatvor nego odlazak u Pariz...

Čudni su pravni sustavi u nekim zemljama, bez obzira na sve zasluge i sve medalje koje je osvojio, Nikola ne može pobjeći od ruke pravde. Svaka paralela sa sustavom koji je na djelu u Hrvatskoj, slučajna je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:43