VATERPOLO

Svjetska liga: Hrvatska slavila protiv Grčke

Tucak će očito imati još puno posla, a prvi dio priprema za nastup na SP odradit će s ovim igračima kojima će se nakon Final Foura Lige prvaka, koji se 31. svibnja i 1. lipnja igra u Beogradu
 Davor Zunic / CROPIX

U 6., posljednjem, kolu skupine A Svjetske vaterpolske lige pomlađena reprezentacija Hrvatske večeras je u Rijeci pobijedila Grčku sa 5:4 (2:2, 0:0, 2:1, 1:1).

Golove za Hrvatsku postigli su Sukno dva, te Bušlje, Obradović i Muslim po jedan, dok su strijelci za Grčku bili Kolomovs dva, te Gounas i Delakas po jedan.

Vaterpolisti Hrvatske pobjedom su se oprostili od natjecanja u Svjetkoj ligi u kojoj neće obraniti naslov pobjednika osvojen lani u kazahstanskom Almatyju. Naime, na završni turnir Svjetske lige, koji se ove godine igra u ruskom Čeljabinsku, plasirat će se samo prvoplasirane reprezentacija iz svake skupine, a iz naše u Rusiju putuje reprezentacija Crne Gore sa maksimalnih šest pobjeda među kojima su i dvije nad reprezentacijom Hrvatske (13:10 i 6:5).

Zato su utakmice, u srijedu u Zadru protiv Turske i večeras u Rijeci protiv Grčke, izborniku Ivici Tucku poslužile da prije završnih preprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 21. srpnja do 1. kolovoza održati u Barceloni, isproba što više mlađih igrača.

Nakon uvjerljive pobjede nad Turskom od 20:1, večeras su naši vaterpolisti svladali Grčku s minimalnih 5:4 u vrlo lošoj utakmici u kojoj olimpijski pobjedici čak 15 minuta nisu uspjeli postići zgoditak i imali katastrofalnu realizaciji igrača više od 2-11. Pritom smo imali sreće jer Grci nisu uspjeli realizirati dva peterca od kojih je jedan završio u stativi, a jednoga je obranio Marko Bijač koji je sa 12 obrana bio i najzaslužniji za ovu pobjedu Hrvatske.

Tucak će očito imati još puno posla, a prvi dio priprema za nastup na SP odradit će s ovim igračima kojima će se nakon Final Foura Lige prvaka, koji se 31. svibnja i 1. lipnja igra u Beogradu, priključiti vaterpolisti dubrovačkog Juga CO.

Konačna tablica A skupine Svjetske lige. 1. Crna Gora 18 bodova, 2. Hrvatska 12, 3. Grčka 6, 4. Turska bez bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:27