SVE JE PRIZNAO

Tiger Woods: Varao sam, ispričavam se, bio sam budala

 AFP

Najbolji svjetski golfer Tiger Woods prvi je put javno progovorio nakon studenog prošle godine i prometne nesreće te otkrića da je varao suprugu s brojnim ljubavnicama.

Woods (34) nije upriličio konferenciju za medije, već je održao govor pred nekoliko prijatelja i suradnika u sjedištu PGA Toura u Ponte Vedra Beachu u Floridi.

- Iskreno mi je žao zbog mojeg neodgovornog i sebičnog ponašanja - rekao je Woods u uvodu svojeg obraćanja koje je upriličio nakon izlaska iz klinike u kojoj se liječio od seksualne ovisnosti.

- Imao sam afere, varao sam. Prestao sam živjeti prema vrijednostima kojima su me učili i u koje sam vjerovao. Mislio sam da se mogu izvući s čime god sam želio. Osjećao sam da sam naporno radio cijeli život i da sam zaslužio iskoristiti iskušenja koja su mi se nudila. Uvjerio sam sam sebe da uobičajena pravila za mene ne vrijede. Bio sam u krivu, bio sam budala. Ne mogu igrati prema drugačijim pravilima - pričao je Woods publici u kojoj je bila i njegova majka, ali ne i supruga Elin.

Uz ispriku što je varao suprugu (zasad je poznato da je imao najmanje 14 ljubavnica, op. a.), Woods je oštro opovrgnuo da ga je Elin ikada fizički napala. Nagađalo se, naime, da ga je životna suputnica zbog brojnih afera napala palicom za golf na dan spomenute prometne nesreće.

- Elin me nikad nije udarila, ni te večeri, ni bilo koje druge. Pokazala mi je golemu milost i dobro se držala tijekom ovog mučenja. Ali, rekla mi je da moja isprika neće doći u formi riječi, već u formi mojega ponašanja tijekom predstojećih mjeseci.

- Posebnu ispriku dugujem i svim roditeljima koji su me svojoj djeci predstavljali kao uzora - rekao je Woods, dodavši kako se nakon 45 dana u klinici, u subotu vraća na novu rundu terapije.

Što se tiče sporta, naglasio je kako se namjerava vratiti golfu, ali još ne zna kada će to dogoditi.

- Ne isključujem mogućnost da ću se vratiti ove godine - zaključio je Woods.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:47