KORAK DO MEDALJE

TIJEK SUSRETA: Hrvatska - Danska 27-23

Norveška je imala dvije utakmice u kojima je mogla 'progurati' u polufinale nas, ali i sebe. Nije uspjela i mi ćemo morati težim putem. Kao i uvijek dosad. Svakako možemo, Danska nije bauk
 Reuters

ZAGREB - Norveška nije usrećila hrvatsku rukometnu reprezentaciju niti u drugom pokušaju. Nakon što su propustili pobijediti Dansku i osigurati nam polufinale, izgubili su i od Islanda. Sve je jasno samim time, ne smijemo izgubiti od Danske ako želimo biti među četiri najbolje reprezentacije na Starom kontinentu!

Nije lak zadatak, posebno nakon svega što se događalo. Izbornik Lino Červar uzdrmao je sve oko sebe najavom kako daje ostavku i kako mu je ovo prvenstvo zadnje na kormilu reprezentacije. Uz sve to očito je da igra nije najbolja, osjeća se blaga kriza. Kao da je sve protiv nas, od toga da nam se ne poklapaju rezultati pa do nereda u stožeru.

Ali treba gledati pozitivno, prvi smo u skupini, nemamo niti jedan poraz na prvenstvu, a večerašnjom pobjedom sve to bi ostalo isto. Snagu za to svakako imamo, Danci nisu goropadni kao nekad i nemaju više toliko široku klupu. Samo moramo poboljšati obranu i sve će biti kako treba. Uostalom, već smo bili 'bezbroj' puta u ovakvoj situaciji.

Dečki su optimistični, spremni su, žele polufinale, žele medalju. Tko smo mi da im ne vjerujemo? Treba im pružiti punu podršku čak i u slučaju neuspjeha. Kriva riječ, to ne bi bio neuspjeh jer najmlađa smo ekipa i u najgorem slučaju bit ćemo u osam ekipa na prvenstvu. Sve u svemu, ne treba se zamarati tim stvarima, favoriti smo i znamo kako smo prošli s Islandom, a kako je Danska prošla s Islandom.

Svi moraju staviti glave skupa i kako je Balić rekao, ići glavom kroz zid. Ako će biti tako nema straha.

Tijek susreta možete pratiti uživo u tekstualnom obliku ovdje na portalu Jutarnji.hr.

Europsko prvenstvo, skupina I:



Tijek susreta:

HRVATSKA - DANSKA 27-23 (14-11)

Kraj susreta.

60 min: Balić ima 'flastera', ali to mu odgovara, zabija za 25-21! Nakon desetak sekundi Danska zabija za minus tri. Hvidt brani i Vori zatim dobiva nepotrebno isključenje, neshvatljiv prekršaj. Alilović nas 'vadi'! Buntić zabija osmi pogodak i to je vjerojatno to, polufinale je tu, bez obzira što Danci brzo vraćaju na minus tri. Novi blok naše obrane, minuta i pol do kraja! Minuta predaha. Zrnić s lijeve strane ulazi i pogađa stativu, Vori hvata odbijenu loptu i manje od minute je do kraja. Duvnjak za plus četiri zabija. Pobijedili smo!

55 min: U posljednjih deset minuta ulazimo s četiri pogotka prednosti. Hvidt je proradio i Hanssen zabija za minus tri. Odmah se vratio Balić u igru. Buntić svojim sedmim pogotkom vraća prednost od četiri pogotka! Ali i Hanssen ulazi u seriju, 23-20 je. Balić je prilikom prodora i pada na pod udario u nogu jednog danskog igrača i ostao previjen na podu. Pasivan napad i kontra Danaca, 23-21. Lacković je zabio svoj prvi pogodak na prvenstvu, u bitnom trenutku! Danci su napravili prekršaj u napadu!

50 min: Gojun dobiva dvije minute. Odmah potom i Zrnić. Obje odluke su vrlo zanimljive. Danska zabija s dva igrača viška. Alilović brani, lopta se odbija natrag Dancima i 21-17 je. Vraćaju se isključeni igrači. Buntić nije uspio zabiti, ali lopta se odbija u aut i imamo novi napad. Štrlek zatim zabija!

45 min: Balić je izludio solo prodorima obranu Danske i iznudio isključenje. Alilović po 12. put brani! Hvidt je pročitao Štrleka i nismo iskoristili u dva napada igrača više. Nisu ni Danci zabili ništa, Alilović brani ponovno! Buntić je 'poludio', zabija peti pogodah za pet razlike! Alilović je izludio Dance, nova obrana! Buntić zabija i šesti pogodak!

40 min: Balić je iznudio sedmerac. Čupić zabija za četiri razlike! Napokon se lopta nije odbila Dancima nakon jednog udarca. Buntić je poput Lackovića nekad zabio, i to s njegove strane - lijeve! Odlazimo na pet razlike, ali brzo nam uzvraćaju Danci. Štrlek je napokon zabio, eto nas na 19-14! Hanssen je uspio vratiti na minus četiri.

35 min: Napad za početak pripada nama. Buntić nije uspio pogoditi, Jakobsen brani. Hanssen je potegnuo i smanjio na dva razlike. Balić solo prodorom vraća na tri. Odmah uzvraćaju Danci. Buntić zabija i iznudio je dvije minute za Nielsena! Težak prekršaj! Obranili smo se sjajno! Naša kontra, ali Štrlek je ponovno promašio, odnosno danski vratar je obranio. Baš poput Alilović, ali vraća se Dancima lopta, nevjerojatno. Nisu iskoristili niti drugi pokušaj.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog dijela.

30 min: Danci gube loptu, čine sedmerac i Hansen dobiva drugo isključenje! Čupić donosi četiri razlike! Wilbek zove minutu odmora. Dvorana je eruptirala, ori se pjesma hrvatskih navijača i Alilović brani udarac Danaca, ali suci im vraćaju napad. Novi blok naše obrane, lopta se vraća Dancima, ali pasivan napad sude češki suci! Buntić zabija pogodak, 14-9 je! Alilović ponovno brani udarac iz kuta! U drugom pokušaju Lindberg zabija s krila. Štrlekov prvi pokušaj brani Jakobsen. Danci pogađaju stativu, ali vraća im se ponovno lopta. Alilović nekoliko sekundi do kraja brani udarac, ali pogađate... Odbija se lopta do Danaca i zabijaju iz drugog pokušaja.

25 min: Vori je sjajan večeras! Kako je samo prebacio golmana Jakobsena (Hvidt zamijenjen jer nije ništa obranio). Uz to je iznudio i dvije minute. Novi blok naše obrane, ali lopta odlazi u gol aut. U ponovljenom napadu Štrlek dobiva dvije minute za namjerno igranje nogom. Lino Červar zbog prigovora dobiva žuti karton. Iako nisu svirali očite korake ipak su svirali prekršaj u napadu i imamo šansu povesti dva razlike. Ništa od toga. Danci su propustili izjednačiti i imamo novu priliku za plus dva. Duvnjak u ponovljenom pokušaju zabija! Nažalost, Vori dobiva isključenje. Alilović treći puta brani Christiansenu! To mu je šesta obrana. Lacković upisuje prve minute. Duvnjaaaak!!! Vodimo 12-9.

20 min: Danska iskorištava svoj napad i vodi 7-6. Buntić nas vraća na 7-7! Alilović brani Hansenov udarac, Vori hvala loptu, a upravo Hansen dobiva dvije minute jer je udario našeg pivota u glavu. Duvnjak je iskoristio višak, vodimo 8-7. Ponovno sjajna obrana i blok, Danci ne nalaze put prema golu. Ali imaju tu sreću da im se vraća lopta konstantno. Primamo pogodak nakon što su suci podigli ruku. Vori zatim kao vanjski igrač zabija, iskoristio je posljednje sekunde brojčane prednosti. Knudsen ponovno neometan s crte zabija.

15 min: Jensen ovoga puta nije realizirao sedmerac! Valčić je krenuo u prodor, ali čini prekršaj u napadu. Naša obrana funkcionira dobro, ali nikako da dobijemo loptu i eto ponovno sedmerca za Dansku. Ponovno su promašili sedmerac Danci! Odlično za psihu nama, ne i njima. Balić solo prodorom donosi izjednačenje. Alilović brani udarac Danaca, ali nismo uspjeli odigrati kontru. Iako je bilo obrane iz prostora ne dobivamo sedmerac. Ali zato dobivamo prekršaj u napadu...

10 min: Obrana dobro igra, agresivno i pokretljivo. Prekršaj Danaca u napadu jer nisu imali ideje. Valčić solo prodorom dovodi rezultat u egal, 3-3. Alilović brani po prvi put udarac Danaca i eto prilike za vodstvo. Balić je iznudio sedmerac i ozlijedio rame. Čupić nas dovodi u vodstvo! Knudsen se vratio nakon kazne i odmah zabio za 4-4, ali i iznudio isključenje Gojuna. Nažalost, Čupićev udarac brani Hvidt i potom Nielsen zabija za 4-5. Linovacija nije uspjela, izgubili smo loptu i primili pogodak s kraja igrališta. Valčić je probio gol Danaca snažnim udarcem. suci vraćaju Dancima loptu jer je Vori glumio prekšraj u napadu (?). Alilović ponovno brani, ali Kopljar je napravio prekršaj za sedmerac.

5 min: Dancima pripada prvi napad. Jensen dovodi Dansku u vodstvo iz sedmerca. Lino nije odstupio od svojih ideja, prva postava je kao i uvijek. I krenulo je dobro, Balić prema Voriju i 1-1. Knudsen je doslovno iščupao loptu iz ruku Vorija i 1-2 je. Potom blok Danaca prilikom Balićeva šuta. Spellelberg projektilom dovodi Dansku do dva razlike. Valčić je odmah izborio sedmerac, a odmah dobiva i Knudsen dvije minuta kazne zbog prigovora. Čupić je realizirao.

Susret je počeo.

Dvorana je prepuna hrvatskih navijača, sve podsjeća kao na utakmice u Grazu. Podrška će biti itekako bitna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 07:56