VATREPOLO

Tucak objavio popis igrača: 'Ovo je nova Hrvatska'

'Naša je obveza da se na svakom natjecanju borimo za medalju, ali mi stvaramo reprezentaciju koja bi svoju kulminaciju trebala doživjeti na OI u Rio de Janeiru'
 Luka Gerlanc / CROPIX

Samo sedmorica igrača, koja su prošle godine u Londonu osvojili zlatno olimpijsko odličje, nalaze se na popisu izbornika Ivice Tucka za nastup na Mediteranskim igrama u Mersinu i Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Barceloni.

"Mi smo na početku stvaranja nove reprezentacije, a na žalost pored Burića i Boškovića, koji su zatražili da ove godine budu oslobođeni od reprezentativnih obveza, uskoro na operaciju zbog teške ozljede ramena odlazi i Ivan Buljubašić pa sam na mjestu beka pozvao Ivana Milakovića iz Mladosti", kazao je Tucak obrazlažući listu od 18 pozvanih vaterpolista.

Na Tuckovom popisu su: vratari Josip Pavić, Marko Bijač i Duje Jelovina, centri Nikša Dobud, Fran Paškvalin i Ivan Krapić, bekovi Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar i Kristijan Milaković te vanjski igrači Maro Joković, Sandro Sukno, Paulo Obradović, Petar Muslim, Anđelo Šetka, Duje Živković, Ante Vukičević i Luka Bukić.

Ovom popisu ću, zbog potreba treninga pridružiti i vratara Ivana Marcelića i beka Marka Macana i to su igrači koji će u Zagrebu obaviti prvi dio priprema. Njima će se 2. lipnja, u Varaždinu priključiti i reprezentativci iz riječkog Primorja EB, a 7. lipnja i reprezentativci iz Jug CO.

"Ostvarila nam se želja da nam se igrači Juga priključe što kasnije, sada još želimo da se na Final Fouru u Beogradu 31. svibnja i 1. lipnja okite titulom prvaka Europe pa da s dodatnim elanom nastavimo pripreme", kazao je kapetan naše reprezentacije i najbolji vratar svijeta Josip Pavić. Po njegovim riječima Jugu neće biti lako osvojiti naslov najbolje momčadi Starog kontinenta jer će im za to trebati naprije pobijediti beogradski Partizan, a onda u finalu najvjerojatnije i Crvenu Zvjezdu, ali Dubrovčani imaju i kvalitetu i iskustva za taj podvig.

Tucak će od pozvanih odabrati 13 igrača koji će od 20. do 30. lipnja nastupiti ma Mediteranskim igrama u turskom Mersinu te od 21. srpnja do 1. kolovoza va Svjetskom prvenstvu u Barceloni.

"Naša je obveza da se na svakom natjecanju borimo za medalju, ali mi stvaramo reprezentaciju koja bi svoju kulminaciju trebala doživjeti na OI u Rio de Janeiru 2016. godine, dok je reprezentacija Srbije izmijenila samo vratara, a Italija napravila neke manje izmjene, dok će sve ostale selekcije na SP nastupiti sa znatno pomlađenim sastavima", kazao je Tucak.

Dopredsjednik HVS-a Perica Bukić naglasio je kako se teška financijska situacija u društvu odrazila i na HVS koji još nije uspio isplatiti nagrade osvajačima zlatnih olimpijskih odličja.

"Nije nam lako jer smo izgubili nekoliko značajnih sponzora, ali čelništvo saveza će napraviti sve da do 7. lipnja igrači dobiju obećanih 100.000 kuna za zlato iz Londona", kazao je Bukić naglašavajući kako se i prije kasnilo s isplatom premija, ali da je HVS uvijek pronalazio načina ispuniti obveze prema reprezentativcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 08:17