NASLOV NAKON TRILERA

VIDEO: ČETIRI HRVATA NA POSTOLJU, KIECE U TRANSU Čupić poručio: 'Ovog nema ni u Hollywoodu'

Nevjerojatna triler završnica viđena je u velikom finalu rukometne Lige prvaka u kelnskoj Lanxess Areni između Kielcea i Veszprema. Kielce je bilo na konopcima, nakon 45 minuta igre gubili su sa čak devet golova, a onda je uslijedio preokret. Na kraju je Kielce uspjelo pobijediti boljim izvođenjem sedmeraca 39-38, pa su se tako naslovom europskog prvaka okitila četvorica hrvatskih rukometaša Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Denis Buntić i Marin Šego.
 Screenshot: Facebook

- Bunta se pokazao se kao pravi Hrvat, donio je zastavu da se zna, svaka čast, a i morao je i on nešto raditi za zajednički uspjeh, budimo realni - kao i uvijek nadahnuto je krenuo Ivan Čupić.

I svima je odmah na pamet pala ona Poljska, onih nevjerojatnih 14 razlike u Krakowu.

- Izgleda da je ovo godina čuda. Ovog nema ni u Hollywoodu. Mislim da je ovo čak i veće od onog jer tamo u Krakowu smo gazili od početka, a ovdje od 50. minute. Jesmo li vjerovali? Jesmo jer da nismo, ne bismo uspjeli. To ti je tako, kad imaš šansu, moraš je iskoristiti, a meni je nekako ovo godina iz snova. Jest da mi je malo žao Poljske, ali sve super. U utorak je fešta u Kielcu, pa stiže kamion i vozi za Skoplje. Imat će žena malo više posla s djecom, ali hvala joj na svemu. Nosim joj zlato - zaključio je Čupić.

Pa je došao Marin Šego sa sinom Petrom u naručju. Veliki junak, evo i zašto...

- Tri dana prije FF-a sam se ozlijedio, nisam mogao stajati, imao sam štake, ali ljudi su napravili čudo i mogao sam na gol. Nije išlo Slaweku na početku, ušao sam, nisam osjetio bol. Valjda adrenalin, što znam. I onda na kraju još penal Marguču. Fenomenalno, ali iskreno, bilo je predvidljivo - skromno će zaključiti naš vratar.

I sada ide u Szeged s Buntićem. Je l' mu žao?

- Ma, vraga mu je žao - odgovorio je Čupić umjesto njega pa su zajedno puknuli u smijeh.

Prvak skromnosti Manuel Štrlek odigrao je još jednu vrhunsku predstavu.

- Nije bilo lako, posebno ne nakon onog penala, koji mi je Mirko obranio. No, ove sam godine toliko siguran, čvrst u glavi da jednostavno nisam mogao pogriješiti. Ne znam što se dogodilo Veszpremu, ali znam da smo fenomenalno reagirali i ovo je nešto o čemu se sanja u karijeri.

- Što reći? Da smo počeli slaviti prerano, da je količina gluposti koju smo napravili nevjerojatna. Imali smo 9 razlike, imali smo napad i plus jedan na kraju, imali smo deset sekundi da napravimo faul pa ga nismo napravili, imali smo dva razlike u prvom produžetku, imali smo prednost na penalima, pa što više trebaš - komentirao je vratar Veszprema Mirko Alilović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:19