LIGA PRVAKA

VIDEO: GOL ZA PAMĆENJE Pogledajte nevjerojatni potez Čelice u zadnjoj sekundi za veliko slavlje Zagreba!

Kakva sreća nakon svega i prolaz u drugi krug Lige prvaka sa broja 3 – savršeno

Čitavih 60 minuta “oranja i kopanja” u pobjedi PPD Zagreba nad španjolskom La Riojom (31-30), u pobjedi, koja je donijela treću poziciju u skupini A te plasman u osminu finala Lige prvaka stane u jednu kratku sintagmu - genijalni fakin Duško Čelica.

Najnovije pojačanje hrvatskog prvaka, dečko rođen u Bosanskoj Dubici, PPD Zagrebu je osigurao pobjedu u nevjerojatnim okolnostima, u rukometnoj priči koja s događa jednom mnogima nikada u životu. Čelica je uzeo loptu zamalo na centru, semafor je pokazao da je vrijeme isteklo, pri rezultatu 30-30 domaćin je imao samo jedan udarac preko bloka gostujuće momčadi. Čelica je sam opisao kako je Zagrebu osigurao bodove za pobjedu koju će svi pamtiti cijeli život:

- Bio sam na klupi, tražio sam od trenera da me uvede u igru pa da pucam taj “svoj” udarac. Rekao sam mu, zabit ću, a on je prvo rekao da sjednem da se opustim, no, pustio me ne teren. Opalio sam i - ušla je! Nitko sretniji od mene, to je jedan poseban udarac kojeg inercija nosi lagano prema mreži, a lopta je teško uhvatljiva. Kako sam i očekivao, prevarila je njihovog vratara i ušla...

Pred očima novinarske klupe odvijala se još jedna priča, ona između Čelice i igrača u španjolskom bloku s izvijenim rukama u zraku s kojima je razgovarao prije no što je pucao za pobjedonosni gol:

- Jedan od njih mi je rekao da pazim da ne pogodim nekog u glavu. Rekao sam da ne brinu, da će udarac biti lagan, da ću pucati tek toliko da ispunim “formu”...

Pravi mangup taj Čelica. Već se sada isplatilo ulaganje uprave PPD-a u njegov dolazak.

Tako će ogled protiv Metalurga u zadnjem kolu u gostima za šest dana biti samo puko odrađivanje rutine o kojoj ne ovisi ništa. Treće mjesto u skupini se podrazumijeva, ali ne i relativno lakši suparnik u ždijebu i16 najboljih momčadi starog kontinenta u 2015.

No, to je nešto o čemu Veselin Vujović i njegovi igrači zasad ne trebaju razmišljati, na umu im treba biti samo činjenica da su u Areni ove sezone pali Kiel, Pariz i druga po snazi španjolska momčad. Dovoljno je da znaju da se sa svakom momčadi Europe mogu ravnopravno nositi na putu ka završnici Lige prvaka iako su svi priznali da ovo pobjedu nisu zaslužili:

- Nismo zaslužili bodove i pobjedu, no, sve nas je prevario Čelica. Da sad to isto proba još “hiljadu” puta, ne bi mu to pošlo za rukom. Da, rekao sam mu sve ono, da ne srlja i da sjedne, no, ispalo je najbolje što može u jednoj od naših najgorih utakmica, rekao je presretni Vujović.

U ogled se nije krenulo kako je on poželio u najavama - što sporije i sa što manje pogodaka - upravo suprotno, obrane su bile slabiji dijelovi obiju momčadi, pogoci su curili na obje strane do brzih 5-5 kad je Vujović zatražio time out koji je donio velikih 9-5 na polovici prvog poluvremena.

Sve do zaključenja prvog dijela Zagreb je odlično stajao na terenu, Filip Ivić je na vratima skinuo nekoliko teških zicera što je hrvatskom prvaku donijelo zalihu od tri pogotka pri odlasku u svlačionicu (16-13). Nažalost, sve dobro što su napravili u tom dijelu igre, domaći su prosuli u samo dvije minute nstavka. Uz drugo isključenje Šušnje primili su tri pogotka bez da su zatresli mrežu suparnika. Nekako su se održali u egalu u sljedećoj fazi igre iako su rasuli brdo tehničkih pogrešaka. Svaki put kad bi imali priliku za izjednačenje, a suparnik je bježao od pogotka do dva razlike, netko iz Vujovićeve momčadi napravio bi nerazumnu pogrešku.

Kad bi se za htijenje i zalaganje dijelili bovovi, i Zagreb i La Rioja trebali bi dobiti po dva boda za predstavu u Areni, kad bi se, pak, bodovi dijelili za umjetnički dojam, niti jedni niti drugi ne bi dobili ni bod radi nevjerojatne količine grešaka.

Nije to nikako ličilo na momčad koja bi, kako to Vujović sanja, nekim čudom trebala izboriti put sve do same završnice Lige prvaka. No, kako je rekao kapetan Zlajo Horvat, pobjedi se ne gleda u zube”.

- Vratili nam se to radi nečeg iz prošlosti, zaključio je Horvat.

Nek se tako nešto ponovi i u kasnijoj fazi natjecanja, u osmini finala ili četvrtfinalu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 13:11