'HRVATSKA OLUJA'

VIDEO: 'HRVATI SU NAM SPASILI FINALE!' Prvom čovjeku Europskog prvenstva pao kamen sa srca, sve se moglo pretvoriti u jednu veliku katastrofu

 AFP

Danska je ispala rano, nekoliko dana kasnije umrli su snovi domaćih navijača, Norveška je izbačena u polufinalu i “hrvatska oluja” spasila je finalnu utakmicu Eura u Stockholmu, to su riječi Kristera Bergströma, generalnog direktora Europskog rukometnog prvenstva, koji je nekoliko sati prije finala otvoreno izjavio kako se Hrvatima može zahvaliti na tome što je finale u Stockholmu igran u savršenom ambijentu.

Kapacitet prilagođene nogometne Tele2 Arene iznosi 19.000 gledatelja, u polufinalu ih je bilo 16.573.

Bergström je prije finala izjavio i to da će Červarovi igrači, nošeni svojim ludim navijačima, sigurno pobijediti.

Prvi čovjek nije želio dati preciznu izjavu u vezi s financijskim ishodom turnira organiziranog s Norveškom i Austrijom, ali zaključio je da će prvenstvo biti u plusu i ostvariti profit.

- Vrlo smo zadovoljni, i već sada radimo planove za SP 2023., kad će Švedska u partnerstvu s Poljskom organizirati prvenstvo. Željeli bismo opet ovdje u Švedskoj imati završni vikend, ali želi to i Poljska. Dogovorimo li se da se polufinale i finale igra u Švedskoj, bit će to opet u Stockholmu, ali u “Friends Areni”, koja će se prilagoditi za čak 35.000 gledatelja za polufinala i finala. To je inače stadion na kojem igra švedska reprezentacija, ali i švedski AIK Solna... Zvuči odlično, za nadati se je da će i “prijateljsku arenu” ispuniti Hrvati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 16:16