UNATOČ OZLJEDI

Vonn: Mislim da neću imati problema s bolovima

Lindsey Vonn of the U.S. goes airborne during the second training session in the women's downhill event at the Alpine Skiing World Cup in Cortina d'Ampezzo January 21, 2010. Vonn clocked the best time. REUTERS/Stefano Rellandini (ITALY - Tags: SPORT SKIING)
 Reuters

Uoči službenog otvorenja Zimskih olimpijskih igara i prvih natjecanja glavna zvijezda Igara u Vancouveru je 25-godišnja američka alpinka Lindsey Vonn.

Trenutačno vodeća skijašica Svjetskog kupa je prvo privukla pozornost izazovno se fotografirajući za Sports Illustrated, a potom su američki navijači i njeni simpatizeri počeli strahovati od mogućeg otkazivanja nastupa u Vancouveru.

Takvo što je još u srijedu (prije dva dana) dala naznačiti sama skijašica budući da je govorila kako proživljava jaku bol na bočnom predjelu potkoljenice, a ozljeda datira s treninga u Austriji 2. veljače.

No, samo dan kasnije je već bila spremna za nastup na prvom treningu spusta, koji je otkazan zbog novonapadalog snijega i magle, ali i teškog pada njene sunarodnjakinje Stacey Cook, koja je startala kao druga, nakon čega je i zaključen trening.

- Savršeno nam je došla ova odgoda. Dobili smo još jedan dan priprema njenog tijela za napore - rekao je Thomas Vonn, suprug skijašice koja je, pak, dodala:

- Nikada mi nije drago kada se otkazuju treninzi i utrke. No, ovom prilikom mi je stvarno pomogao otkaz. Inače, danas mi je stanje još bolje. Bol je definitivno počela popuštati i mislim da mi ozljeda neće smetati u utrkama. Spremna sam, mogu to reći - ustvrdila je lijepa Lindsey.

Prva službena utrka skijašica je ona u nedjelju, kada se vozi super kombinacija, a na papiru su prve favoritkinje za zlato Lindsey Vonn, Šveđanka Anja Pärson i Njemica Marija Riesch. Skijašice dotad, prema pravilima, moraju odraditi barem jedan spustaški trening.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 17:50