MAKSIMALAN UČINAK

Vonn ponovno potvrdila da je kraljica spusta

US Lindsey Vonn competes during the FIS Ski World Cup Women's Super Combined Downhill race, on December 18, 2009 in Val-D'Isere, French Alpes. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
 AFP

U austrijskom Haus im Ennstalu najbolje svjetske skijašice su u petak vozile novi spust u Svjetskom kupu, a običaj se i ovom prilikom poštovao.

Naime, treću spustašku pobjedu u sezoni je uzela američka skijašica Lindsey Vonn, koja se sa novih sto bodova ponovno vratila na prvo mjesto ukupnog redoslijeda Svjetskog kupa. Pretekla je veliku prijateljicu, njemačku skijašicu Mariju Riesch, koja je u petak osvojila treće mjesto.

Između njih se ugurala Šveđanka Anja Pärson koja je bila velika prijetnja Amerikanki u Haus im Ennstalu. Naime, samo 35 stotinki slabije vrijeme je ostvarila nekada velika suparnica Janice Kostelić.

Podsjetimo da je Vonn nedavno ozlijedila ruku i iako još uvijek nije posve spremna, uspjela je unatoč tome dokazati kako je najbolja vozačica brzih disciplina u Svjetskom kupu.

Bila je ovo 26. pobjeda u karijeru u Svjetskom kupu Amerikanke, te četvrta zaredom u spustu. Dobila je i sva tri spusta ove sezone, a oba prijašnja su vožena u Lake Louiseu.

- Ruka me daleko više boljela u Zagrebu na slalomu. Danas je bilo jako dobro, nešto sam je malo osjetila na startu, ali tijekom vožnje sam baš uživala - rekla je 25-godišnja Vonn koja ima maksimalnih 300 bodova u redoslijedu spusta.

Haus im Ennstal, spust:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1:38.84

2. Anja Pärson (Šve) +0.35

3. Maria Riesch (Njem) +0.39

4. Nadia Fanchini (Ita) +0.84

5. Marion Rolland (Fra) +0.94

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Lindsey Vonn (SAD) 694

2. Maria Riesch (Njem) 659

3. Kathrin Zettel (Aut) 569

4. Anja Pärson (Šve) 426

5. Tina Maze (Slo) 412

...

33. Ana Jelušić (Hrv) 106

...

78. Nika Fleiss (Hrv) 24

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:37