OSTAO NEPORAŽEN

ZAKLJUČIO VELIKU KARIJERU Mayweather pobjedom dostigao legendarnog teškaša

 AFP

U subotu navečer Floyd Mayweather pobijedio je očito nedoraslog Andrea Berta u meču velter kategorije u Las Vegasu, obranio WBC i WBA svjetske titule te 49. pobjedom, bez poraza, završio veliku karijeru. Ili barem tako sada tvrdi.

Ako je ovo doista kraj, samoprozvani najbolji boksač u povijesti (što sigurno nije, iako mu u 21. stoljeću nema ravnog) odabrao je krajnje bezveznog suparnika za trijumfalni 'odlazak u suton' i izjednačavanje rekorda legendarnog Rockyja Marciana, američkog teškaša koji je karijeru također završio s 49 pobjeda i nula poraza.

Koliko je meč bio nezanimljiv gledateljima pokazuje i činjenica da Mayweather prvi put u godinama nije napunio MGM arenu (13 400 prodanih ulaznica), a borba je bila toliko jednostrana da Berto, koji nije ni u top 10 boksača velter kategorije, nije imao baš nikakvih šansi. Suci su ogled bodovali 120-108, 118-110 i 117-111 za Mayweathera, a samo dragi Bog zna zašto zadnje dvije kartice nemaju sve runde za Mayweathera.

Koliko je neporaženi Amerikanac bio dominantan pokazuje broj zadanih i promašenih udaraca - pogodio ih je 232 od 410 (impresivnih 57 %), dok je Berto pogodio mizernih 83 od 495 (tek 17%). Nije da se izazivač nije trudio - krenuo je jako, pokušao visokim tempom stisnuti Floyda, ali svi su njegovi udarci završavali u zraku i na rukama boksača s najboljim obrambenim vještinama u bližoj povijesti. Nakon početnih rundi Berto je evidentno upao u Mayweather mašinu iz koje se nije vratio.

Ova je nepotrebna borba odrađena pa se možemo zapitati što nosi budućnost? Floydu ček na 32 milijuna dolara za meč, Bertu 4 milijuna, a velter kategoriji plejadu mladih i odličnih boraca koji pretendiraju na upražnjeni tron. Osim ako Mayweather ne dobije novu nemoralnu ponudu - ne zovu ga bez razloga 'Lova'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 00:47