POLJACI TRAŽE SENZACIJU

ŽDRIJEB LIGE PRVAKA Barcelona na 'hrvatski' Kielce, Duvnjak izvukao Sulićev Vezsprem

 AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

U polufinalu rukometne Lige prvaka u Kölnu 30. svibnja sastat će se Barcelona i Kielce te Kiel i Veszprem. Tako su odlučile kuglice na ždrijebu održanom u utorak u Kölnu. Svojevsna je to repriza izdanja Final Foura iz 2013. kada su katalonski i poljski klub bili jedan polufinalni par, a u drugom je Kiel igrao protiv Hamburga. Tada je u konačnici slavio Hamburg s našim Vorijem, Lackovićem i Duvnjakom.

U odnosu na 2013. samo je Veszprem, dakle, uljez. Bilo bi stoga zanimljivo da baš mađarski predstavnik s Renatom Sulićem i Mirkom Alilovićem ode do kraja. Prvi na putu im je Domagoj Duvnjak i njegov Kiel s povlasticom igranja na domaćem terenu.

U ogledu Karabatićeve Barcelone i poljskog prvaka s naših pet igrača favorit se ne treba posebno naglašavati, duel Kiela i Veszprema trebao bi biti kudikamo neizvjesniji. No, to je prognoza samo na papiru. Uostalom, Hamburg je prije dvije godine iznenadio i postao prvak Europe, isto to je lani ponovio Flensburg u završnom nadmetanju s Barcelonom, Kielom i Veszpremom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:04