PREDSJEDNIK STABILNO

Zlatko Mateša i dalje na odjelu za intezivnu njegu

Split, 051010.Aspira, Visoka skola za sportski menadzment.Medju upisanim polaznicima skole je Blanka Vlasic, Tina Mihelic, sestre Lucija i Ana Zaninovic, Ivana Brkljacic, Igor Stimac.Pozdravni govor je odrzao i Zlatko Matesa koji je pozdravio sve prisutne i zazelio uspjesno skolovanje.Na fotografiji: Zlatko Matesa.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klarić / CROPIX

Zdravstveno stanje predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše je stabilno, ali još nije napustio odjel za intezivnu njegu bolnice u Barceloni.

"Zdravstveno stanje predsjednika HOO-a Zlatka Mateše je stabilno i liječnici su zadovoljni njegovim oporavkom. Još se nalazi na odjelu intenzivne njege, ali će ga po svemu sudeći sutra ili prekosutra napustiti. U stalnom smo kontaktu s njegovim sinom koji je i dalje uz njega", stoji u priopćenju službe za informiranje HOO-a u kojoj se još navodi da će počasni predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak i glavni tajnik Josip Čop sljedeći tjedan posjetiti predsjednika Matešu u bolnici u Barceloni.

Zlatku Mateši je u subotu, 29. rujna, pozlilo tijekom sastanka Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora u Andori pa je vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu u Barcelonu gdje mu je sutradan ugrađeno pet srčanih premosnica.

Mateša je, nakon Antuna Vrdoljaka i Zdravka Hebela, treći predsjednik HOO-a od negovog utemeljenja, i za sada je jedini kandidat za novi predsjednički mandat. Izborna skupština HOO-a sazvana je za 22. listopada, a kandidature se primaju do nedelje 14. listopada.

Postoje realni izgledi da će termin održavanja Izborne skupštine biti odložen, a o zdravstvenom stanju aktualnog predsjednika HOO-a zavisit će hoće li Zlatko Mateša ostati pri kandidaturi za svoj četvrti mandat na čelo HOO-a.

Naime, prvi je dobio u listopadu 2002. godine, nakon ostavke Zdravka Hebela, kada je preuzeo dužnost do završetka Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine. Drugi i ovog puta puni četvorogodišnji mandat "odradio" je do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008., da bi 22. listopada 2008. dobio i treći mandat do završetka Igara u Londonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:32