SLAVLJE U TURSKOJ

ZLATNI NA MEDITERANSKIM IGRAMA Hrvatski vaterpolisti osvojili jedinu medalju koja im je nedostajala

Zagreb, 050910.Bazen Mladost na Savi.29. Europsko prvenstvo u vaterpolu.Hrvatska - ItalijaNa fotografiji: Maro Jokovic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Jedina medalja koja je nedostajala je osvojena. Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlato na Mediteranskim igrama, kojima je ovih dana domaćin turski Mersin...

U finalnom je ogledu Hrvatska pobijedila Španjolsku 11-9, a podsjećamo da je to već druga hrvatska pobjeda protiv ovog suparnika na natjecanju, jer su u skupini sa 8-7 također slavili Hrvati.

- Sjajan je ovo uspjeh s obzirom da smo u tijeku priprema i da smo i na Mediteranskim igrama odrađivali dio treninga za Svjetsko prvenstvo. Vrijedan rezultat, posebno iz razloga što je ovo pomlađena reprezentacija. Medalja je izborena s izuzetno jakim Talijanima, Grcima i Španjolcima - izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Zlato za Hrvatsku na Mediteranskim su igrama osvojili Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Ivan Krapić, Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar, Sando Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić, Paulo Obradović, Maro Joković i Anđelo Šetka.

Nakon uzbudljivog polufinala, koji je bio repriza prošlogodišnjeg finalnog ogleda Olimpijskih igara, i pobjede nad Talijanima 7-5, današnjom se pobjedom Hrvatska vraća kući kao jedan od glavnih favorita nadolazećeg Svjetskog prvenstva koje se u srpnju i kolovozu igra u Barceloni.

Mediteranske igre, vaterpolski finale:

Hrvatska - Španjolska 11-9

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:46