US OPEN

Ajla Tomaljanović se plasirala na turnir

 AFP

Hrvatska tenisačica Ajla Tomaljanović stavila je točku na "i" sjajnim kvalifikacijama na Grand Slam turniru US Openu. Nakon Mirjane Lučić-Baroni i Ive Karlovića ona je postala treća naša predstavnica u glavnom ždrijebu iz kvalifikacija...

Nakon svega sat i 15 minuta Tomljanović je sa 6-4, 6-2 bila bolja od Belgijanke Alison Van Uytvanck u prvom međusobnom susretu. Obje su igračice bile podjednako dobre u igri nakon prvog servisa, no razliku je naša predstavnica napravila u igri nakon drugog početnog udarca.

Naime, Tomljanović je osvojila visokih 58 posto poena (15-26), dok je Belgijanki uzela 75 posto poena nakon drugog servisa (4-16). Naša je igračica takve postotke iskoristila za četiri breaka, dok je njena suparnica jednom oduzimala servis iz isto toliko prilika.

Tomljanović je za dobru igru nagrađena i solidnim ždrijebom u glavnom turniru, pa će tako u 1. kolu igrati protiv druge kvalifikantice - Australke Casey Dellacque. Ukoliko pobjedi, Tomljanović će igrati protiv bolje iz susreta Francuskinje Alize Cornet i Portugalke Marije Joao Koehler.

Lučić-Baroni je također imala sreće pri uvrštavanju u glavni ždrijeb, pa će tako za protivnicu u 1. kolu imati 18-godišnju Amerikanku Sachiju Vickery, koja je u ždrijebu zbog pozivnice organizatora.

Karlović će pak snage odmjeriti s američkim veteranom Jamesom Blakom, a ukoliko pobjedi igrat će protiv pobjednika susreta između Stanislasa Wawrinke i Radeka Štepaneka.

US Open, kvalifikacije, tenisačice:

Tomljanović - Van Uytvanck 6-4, 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:30