LUČIĆ ISPALA

Ajla Tomljanović i Donna Vekić prošle 1. kolo

 AFP

Zagrebačka tenisačica Ajla Tomljanović (20) plasirala se u 2. kolo US Opena pobjedom u 1. nad Australkom Casey Dellacquom rezultatom 3-6, 6-1, 6-4...

Za Tomljanović je ovo prva pobjeda ostvarena u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira, kao i drugi nastup općenito u glavnom ždrijebu nekog od četiriju najvećih svjetskih turnira nakon ovogodišnjeg izdanja Wimbledona u kojem je poražena u 1. kolu.

Tomljanović je loše otvorila meč i u prvom je setu izgubila prva četiri gema prije nego li je oduzela suparnici servis za svoj prvi gem. U drugom je setu bila posve druga priča, pa je Tomljanović napravila break u 4. gemu i vezala sedam uzastopnih gemova, sve do vodstva 2-0 u trećem setu.

U tom je trenutku dopustila osam godina starijoj suparnici da se vrati i povede s 3-2 izgubivši tri uzastopna gema, ali nije izgubila konce svoje igre. Potom nije bilo breakova do 9. gema kada Tomljanović oduzima protivnici početni udarac i onda svojim servis-gemom dolazi do druge pobjede nad 184. tenisačicom svijeta u isto toliko međusobnih mečeva.

Nakon tri pobjede u kvalifikacijama i jedne u glavnom ždrijebu Tomljanović je tako izborila meč 2. kola protiv Francuskinje Alize Cornet, 28. tenisačice svijeta i 26. nositeljice, protiv koje dosad nije igrala.

US Open, 1. kolo:

Tomljanović - Dellacqua 3-6, 6-1, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:14