LOŠ DAN

ATP Umag: Ispali Ljubičić i Davidenko

Kao što je Davydenko lani ''razbijao'' svoju konkurenciju, tako ga je sad razbio Chela (2-6, 1-6)
Pula, 260710.21. Studena Croatia open Umag tenis turnir. Na slici Nikolaj Davidenko.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

Prva dva četvrtfinalna dvoboja na 21. izdanju umaškog ATP turnira ponudila su dva velika iznenađenja i jedno manje. U turniru više nema branitelja naslova, Rusa Nikolaja Davidenka, kao niti Austrijanca Jürgena Melzera. Nema ni našeg Ivana Ljubičića, koji je odigrao svoj drugi meč dana, i nije imao snage za pobjedu.

Upravo su njih dvojica prošle godine igrali međusobno u polufinalu. Pobijedio je tada Davidenko uz samo dva izgubljena gema, a potom je podjednako uvjerljivo u finalu svladao i Španjolca Juana Carlosa Ferrera.

Međutim, kao što je Davydenko lani ''razbijao'' svoju konkurenciju na Studena Croatia Openu, tako je u četvrtfinalu ovogodišnjeg turnira lakoćom pao u četvrtfinalu bez ispaljenog metka. Svladao ga je iskusni, 30-godišnji Argentinac Juan Ignacio Chela 6-2, 6-1 nakon samo 65 minuta igre. Koliko je Davidenko bio loš, dovoljno govori da je držao samo jedan servis u cijelom meču, i to u prvom gemu, a nakon toga je čak sedam puta gubio svoj početni udarac.

Očito je da ruskom igraču, šestome na ATP ljestvici, Chela ne odgovara. Ovo je bio njihov sedmi dvoboj, a Davidenko je pobijedio samo jednom. Davidenku je, inače, ovo bio treći nastup u Umagu. Debitirao je 2007. godine porazom u 1. kolu od Francuza Gillesa Simona.

Uz prvog nositelja Davidenka, na tribine ide i drugi, Austrijanac Jürgen Melzer, kojeg je svladao Talijan Andreas Seppi 6-1, 6-4. Melzer je također nastupio treći put u Umagu. U prethodna dva navrata, 2002. i prošle godine, igrao je u polufinalu.

Seppi će u polufinalu igrati protiv Španjolca Juana Carlosa Ferrera, četvrtog nositelja, koji je lako i brzo, nakon samo 50 minuta igre, deklasirao šestog, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova 6-1, 6-2.

Chela, pak igra protiv Talijana Potita Staracea koji je svladao umornog Ivana Ljubičića 6:4, 7:6(6) i tako dobio priliku za svoj drugi polufinale u Umagu. Prvi je odigrao još 1999. godine.

ATP Umag, četvrtfinale:

Chela (8) – Davidenko (1) 6-2, 6-1

Ferrero (4) – Dolgopolov (6) 6-1, 6-2

Seppi – Melzer (2) 6-1, 6-4

Starace - Ljubičić 6:4, 7:6(6)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 19:10