HENIN vs. CLIJSTERS

Belgijske povratnice osigurale finale

 AFP

Na WTA turniru se dogodilo točno ono što su očekivali organizatori turnira. U finalu će, naime, igrati dvije belgijske tenisačice, Kim Clijsters i Justine Henin.

U pitanju su dvije povratnice tenisu, s tim da se Clijsters vratila na terene u drugoj polovici 2009. godine (i vrlo brzo nakon toga je osvojila US Open), dok je Brisbane za Henin prvi WTA turniru nakon pauze od 20 mjeseci.

No, obje tenisačice, koje su nekada bile u samom vrhu svjetskog tenisa, su ponovno pokazale svu svoju kvalitetu i da pauza od profesionalnog igranja nije apsolutno utjecala na njih. I dalje su dominantne u odnosu na ostale tenisačice.

Do finala su obje došle lakim pobjedama. Kim Clijsters, koja je postavljena za prvu nositeljicu, svladala je njemačku tenisačicu Andreu Petković (inače rodom iz Tuzle) sa 6-4, 6-2, dok je gem manje Henin izgubila u ogledu protiv treće nositeljice, Srpkinje Ane Ivanović.

- Uvijek je poseban doživljaj igrati protiv Kim, pogotovo nakon duge pauze - najavila je finale Henin.

Henin je igrala četvrti meč unutar pet dana, a nakon mučenja protiv Petrove, Karatančeve i Czink, protiv najjače od suparnica je odigrala najbolje.

- Iznenadila sam i sebe. Stvarno sam igrala na visokoj razini - dodala je Henin.

U karijeru su Clijsters i Henin igrale čak 22 puta, a 12-10 ima Justine Henin. Posljednji meč su odigrale 2006. godine u polufinalu Wimbledona, kada je pobijedila Henin 6-4, 7-6.

WTA Brisbane, polufinale:

Clijsters (1) - Petković 6-4, 6-2

Henin - Ivanović (3) 6-3, 6-2

ATP Brisbane, četvrtfinale:

Berdych (4) - Bellucci (8) 7-6(4), 2-6, 7-6(3)

Roddick (1) - Gasquet (kasnije)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:41