TJEDAN TENISA

Čilić dolazi na ZG Indoors i ako osvoji Australiju

Činjenicu da su tri najveće zvijezde turnira još u Australiji, Branko Horvat nazvao je slatkim brigama
 Reuters

ZAGREB - Posljednje predstavljanje petog izdanja PBZ Zagreb Indoorsa počelo je pljeskom Marinu Čiliću za izboren polufinale Australian Opena.

- To je fantastična vijest. Teško smo mogli imati bolji uvod u turnir, a nije nemoguće i da Marin uđe u finale. Ako se to dogodi, za nas će to biti slatke brige - rekao je direktor turnira Branko Horvat.

Uvjereni smo da će Marin Čilić doći u Dom sportova čak i u slučaju da u Melbourne Parku podigne pobjednički pehar. Mnogo je teža situacija s ozljedom Ivana Ljubičića, koji će u srijedu krenuti prema Zagrebu.

- Siguran sam da će Ivan učiniti sve kako bi nastupio - optimist je Horvat.

U Melbourneu je još i Ivo Karlović. Tri najveće zvijezde ovogodišnjeg Indoorsa svojim su igrama na Australian Openu učvrstile Horvatov optimizam da će turnir opet imati barem jednog domaćeg igrača u finalu. Njima će se sigurno pridružiti Ivan Dodig i Antonio Veić, svježi od pobjeda u debitantskom Grand Slam nastupu, a vjerojatno i Roko Karanušić.

- U Zagrebu je najljepše igrati, publika te nosi. Sigurno neću imati toliku tremu i nadam se da ću napraviti dobar rezultat kao i prošle godine - rekao je Veić, koji će od srijede već trenirati u Domu sportova.

Horvatova ekipa će sa 30 posto manjim budžetom pokušati napraviti jednako dobar turnir kao prošlih godina, a poseban naglasak stavili su na ozračje u dvorani. Tako će prva dva dana turnira besplatan ulaz imati svi s hrvatskim obilježjima, kupci ulaznica za Medveščakove utakmice na Šalati, kao i njihovi pretplatnici (kompenzacija za iseljenje “medvjeda”). Svi s kupljenim ulaznicama (od 30 do 100 kuna) sudjelovat će u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada putovanje u New York, na US Open, uz 1000 USD džeparca na PBZ kartici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 23:55