ATP MONTE CARLO

ČILIĆ NAKON DVIJE GODINE U ČEVRTFINALU MASTERSA Marin u dva seta svladao Francuza Tsongu

Čilić će za polufinale igrati protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića

Dvije godine prošle su otkako je Marin Čilić posljednji put igrao četvrtfinale Masters turnira. Dugi post je prekinut pobjedom 6-3 7-6 protiv Jo-Wilfrieda Tsonge u Monte Carlu.

Nakon Miamija 2013., kada je zadnji put bio među osam na ovoj razini, Čilić je pobijedio neopravdanu presudu za doping, postao Grand Slam pobjednik i upravo prebolio najtežu ozljedu u karijeri. Prvi četvrtfinale na monaškoj zemlji izborio je u velikom stilu, bez izgubljenog servisa protiv „teniskog Alija“.

Čilić je u meč ušao još uvjerljivije nego protiv Mayera. Učinkoviti servisi brzo su otupili Tsongin otpor, a jedan brzinski break riješio je prvi set. Pri vodstvu 3-2, naš je tenisač iskoristio trenutak slabosti 29-godišnjeg Francuza i oduzeo mu servis bez izgubljenog poena.

U nastavku nije bilo turbulencija do sedmog gema, kada je Tsonga jedva preživio 15-40 i ostao u meču. Nakon 70 minuta Čilić mu kod 4-5 dvostrukom pogreškom nudi prvu i jedinu break loptu, ujedno i šansu za osvajanje seta, ali finalist Australian Opena 2008. propustio je poklon. Otišlo se u tie-break, gdje je Međugorac poveo sa 3-0. Tsonga se vratio, okrenuo na 5-4, ali nakon toga više nije osvojio poen.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u četvrtfinalu ATP masters turnira u Monte Carlu protiv prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

Srbin je u četvrtak s lakoćom slavio protiv Austrijanca Andreasa Haider-Maurera s 6-4, 6-0 i zaslužio meč sa Čilićem.

Čilić nikad nije pobijedio Đokovića i ima katastrofalan omjer od čak 0-11. Lani su Marin i Novak igrali čak četiri puta, ovo će biti njihov prvi ovosezonski dvoboj, ali i tek drugi na zemlji. U jedinome dvoboju na zemljanoj podlozi na Roland Garrosu 2014. godine Đoković je slavio s 6-3, 6-2, 6-7, 6-4.

ATP Masters 1000 Monte Carlo

Osmina finala: Čilić(8) - Tsonga(11) 6-3 7-6(5).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:31