HRVAT OSVOJIO US OPEN

ČILIĆ SPREMA VELIKU FEŠTU U NEW YORKU 'Tulumarit ćemo po cijelom Manhattanu. Samo da ne bude 'Mamurluk 4''

Jesam li praznovjeran? Naravno! Ni ja ni Goran se nismo brijali cijeli turnir'
 AFP

Ponedjeljak je dan kada Hrvati pobjeđuju , tako se ugledni New York Times osvrnuo na pobjedu Marina Čilića na US Openu, a prisjećajući se trijumfa Gorana Ivaniševića u Wimbledonu prije 13 godina. Podsjetimo, Goran je tada u finalu pobijedio Australca Raftera, također u ponedjeljak.

Goran je i dalje super zvijezda svjetskog tenisa, a sada se dokazao i kao trener. Amerikance je upravo Ivaniševićeva uloga u Čilićevom osvajanju US Opena impresionirala. Na konferenciji za novinare imali su bezbroj pitanja. Marin je gotovo pola presice objašnjavao njihov odnos:

- Prije svega u moj tim je donio opuštenost i ogromno znanje. Sve što radimo na trenizima je zabavno, zapravo sve što radite s njim je zabavno. Goran je sjajan tip koji ima ogromno srce. Svakom će pomoći.

Novinare su zanimali detalji. Što je točno Ivanišević 'ugradio novom Čiliću':

- Kada smo dogovorili suradnju sjeli smo za stol i prvo što mi je rekao je da previše razmišljam o taktici. Da se fokusiram na sebe, a da manje razmišljam kako će protivnik igrati. Kazao mi je da moram biti agresivniji.Nije mi bilo lako promijeniti svoj pogleda na igru, no onda, iz tjedna u tjedan, vidio sam da ta nova praksa ima rezultate.

Gdje ste bili kada je Goran osvojio Wimbledon?

- Hahaha... To me svi pitaju, a vjerujem da svaki Hrvat zna odgovor na to pitanje. Bio sam u teniskom kampu, a mi djeca smo bili zaljepljeni za TV. Kada je konačno osvojio bila je ludnica, skakali smo okolo... Bila je ludnica u cijeloj Hrvatskoj.

Hoćete li i vi poput njega kada se vratio u Hrvatsku obučeni skočiti u more?

- A ne, ne, ne.. Iz New Yorka idem u Amsterdam na Davis Cup.

Ivanišević je bio praznovjeran igrač. Jeste li i vi poput njega?

- Totalno! Na dan mečeva Goran i moji treneri bismo popili kavu i doručkovali na istom mjestu, ja bih ostao kod kuće i sam doručkovao. Bilo je dosta tih sitnica na koje smo pazili. Brijanje? To je bilo najvažnije. Nisam se brijao cijeli turnir kao niti Goran. Ponovli smo njegov ritual s Wimbledona. Jedino nismo gledali Teletubbiese hahaha...

Kako ćete proslaviti naslov?

- Najavili su mi da u utorak imam dugi dan, a u srijedu odlazimo. Večeras ćemo onda slaviti. Gdje? Po cijelom Manhattanu. Samo se nadam da neće biti Mamurluk 4...

Što ćete učiniti sa osvojenih 3 milijuna dolara?

- Iskreno, ne razmišljam o tome iako je u pitanju velik novac. Podijeliti ću sa svojim timom. Oni su to definitivno zaslužili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 04:24