OPROŠTAJ OD MIAMIJA

Čilić: Trebao sam se provući, nije Verdasco ništa specijalno odigrao

Čilić odigrao loše u porazu od Verdasca, ali je u dva meča prije toga pokazao da se vraća u pravu formu
 Reuters

Ni ovogodišnja proljetna američka turneja nije Marinu Čiliću donijela razloga za zadovoljstvo. U Indian Wellsu i Miamiju ostvario je isti broj pobjeda (dvije) kao i prije godinu dana, uz simbolično veći (10 bodova) bodovni utržak.

Sa Stephanom Robertom se poigravao, protiv Marcosa Baghdatisa djelovao uvjerljivo, a u porazu od Verdasca (6-4, 7-6) - neprepoznatljivo. Na stranu propuštenih 4-1 u drugom setu, na stranu i loš tie-break. Marin, jednostavno, nije igrao tenis kakav je igrao dan ranije protiv Baghdatisa. U čemu je problem?

- Ne znam zašto sam odigrao loše. Uvjeti su bili teški, lopta nije baš skakala, što je njemu išlo na ruku. Teško mi je bilo doći do dobre pozicije, sve lopte su mi bile prekratke. Nisam ni servirao ništa specijalno. Uz sve to imao sam dosta prilika. To me vjerojatno zavaralo. Nije ni on ništa specijalno odigrao.

Protiv Verdasca je servirao loše, ni retern ga nije pretjerano dobro služio. No, najviše je u njegovoj igri nedostajalo agresivnosti.

- Nije on igrač kojeg se može lako napadati. Šteta je što sam odigrao katastrofalan gem na 4-2 u drugom setu. Da sam osvojio drugi set, mislim da bi mi bilo puno lakše u trećem. Ovo je možda bio meč kroz koji se trebalo provući.

Iz Miamija ipak odlazi zadovoljniji nego iz Indian Wellsa.

- Bolje sam trenirao, bolje igrao. Baš sam bio zadovoljan kako sam odigrao protiv Baghdatisa.

Protiv Verdasca nije bio isti, a tenisači znaju kakva ih “kazna” za to slijedi.

- Idi kući, treniraj, pa dođi opet.

Marin nije bio jedina “krupna riba” uhvaćena u osmini finala. U četvrtfinalu nije bilo mjesta ni za Rogera Federera, koji je bio potencijalni Čilićev suparnik.

- Nije mi to baš neka utjeha.

Tomaš Berdych je nakon osam uzastopnih poraza opet pobijedio Federera (sad je na 2-8), a prekinuo je i niz poraza (0-11) u dvobojima s igračima iz Top 10.

- Nakon ovakvog meča se baš dobro osjećam - rekao je Čeh kojeg u četvrtfinalu čeka Fernando Verdasco.

Najbolji tenisač svijeta odigrao je grozan prvi set, uspio se vratiti do meč-lopte u odlučujućem tie-breaku i izgubio tri posljednja poena. U odnosu na Indian Wells ovo je stanoviti napredak. Tamo je u porazu protiv Baghdatisa propustio tri meč-lopte.

- Borio sam se koliko sam mogao. Trenutačno se borim s nekim problemima u svojoj igri. Sigurno mi nedostaje tajming, iako ne znam zašto.

Federer tvrdi da će ovaj poraz biti motiv više.

- Ne volim gubiti ovakve mečeve. Sad ću biti napaljen za treninge i vratiti se još snažniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:31