PREKOVREMENI RAD

ČILIĆEV PAKLENI START 'Bilo je strašno igrati na +41... Bojim se da će protiv Simona biti još gore'

'Nakon drugog seta sam otišao na WC i smirio se. U narednim mečevima ne smijem pasti u takav zaostatak jer mi bolji igrači od Granollersa neće dati priliku da se vratim'
 AFP

Sredinom trećeg seta na pustom terenu broj 8 činilo se da samo jedan glas vjeruje u preokret. Marin Čilić je zaostajao 2-0 u setovima, a Granollersovih 0-30 kod 3-3 visjelo mu je nad glavom poput mača. Kada je Španjolac promašio prvu od tri loptice kojima je počeo donirati toliko potrebnu pomoć visokom Međugorcu, glas Gorana Ivaniševića postajao je sve glasniji. “Ajmo, majstore, idemo.” Dva sata kasnije Čilić je podignuo ruke u zrak nakon prve meč-lopte i, uz pogled prema Goranu i ostatku svojeg tabora, vidno odahnuo.

- Nakon drugog seta sam otišao na WC i smirio se. U narednim mečevima ne smijem pasti u takav zaostatak jer mi bolji igrači od Granollersa neće dati priliku da se vratim - kazao je Marin.

Treći put u karijeri Čilić je preokrenuo 0-2 u setovima. Jesseju Levineu (2009.) i Marinku Matoševiću (2012.) to je napravio u New Yorku, Granollers je pao u Melbourneu. Bila je to pobjeda fizičke pripremljenosti, pobjeda u kojoj je naplatio dodatni rad u teretani za vrijeme četveromjesečne suspenzije. Dok je Španjolac već krajem trećeg seta teško disao, Čilić je i na meč-loptu skakutao prije reterna.

- Početak meča nije bio dobar ali završetak je bio odličan i s time sam vrlo zadovoljan. Izvući ću neke pozitivne stvari iz ovog meča. Moram biti pažljiv za iduće mečeve. Danas sam igrao protiv Granollersa, on je kvalitetan igrač, ali ipak mi je dao priliku da se vratim u meč. Možda takvu priliku neću dobiti protiv nekih boljih igrača. Moram se bolje koncentrirati na početni dio meča.

Tenisačice i tenisači potužili su se na nesnosne vrućine i vrlo teške uvjete za igru u Melbourneu.

- Vrućina je uistinu bila nevjerojatna. Mislim da je temperatura iznosila 41 stupanj na početku. Stvarno su bili jako teški uvjeti. Sretan sam što sam odigrao peti set kao i prvi što se toga tiče. S time sam vrlo zadovoljan.

U 2. kolu Čilića očekuje dvoboj protiv 19. tenisača svijeta, Francuza Gillesa Simona, od kojeg je izgubio sva tri prethodna ogleda. No zadnji put su igrali još 2008. godine u Torontu.

- Gilles Simon se vratio u igru. Čuli smo da je zadnjih dana bio upitan za nastup zbog uganuća zgloba. Izgleda da je izdržao svih pet teških setova protiv Daniela Brandsa. On je za mene veliki izazov, jer smo dosada igrali tri puta i svaki put sam izgubio. Uvijek su to bili teški mečevi. Očekujem da će takav biti i ovaj. Najavljuju i dalje velike vrućine. Morat ću biti bolji na početku meča, moram bolje krenuti u igru. U suprotnom mi tako kvalitetan igrač kao što je Simon neće dati previše prilike za povratak. Nadam se da će rezultat ići u moju korist od početka – zaključio je Čilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 13:06